Tıp için ne kadar çalışılmalı?

Bizim okuldakiler oyun da oynadı dizi de izledi sosyal medyayı da kullandı fakat önemli olan sınırı bilmek. 1-2 saat kafa dağıtayım kalanında dersime işime gücüme bakayım derseniz zararı olmaz.
Evet önemli olan istikrar. Biz Türk öğrenciler olarak genelde 4 sene yatıp üstüne mezuna bırakıyoruz son seneye sıkıştırıyoruz o yüzden başarısız oluyoruz çoğumuz. Aslında 9'dan itibaren günü gününe çok değil günlük 1-2 saat çalışsan son sene asılsan hem her şeye vaktin olur hem de iyi sıralama yaparsın.

Şu anda 10. sınıf öğrencisiyim. Şu ana kadar aman aman çalışan bir öğrenci değildim. Fakat ortalamam 93 ve iyi bir Anadolu lisesinde okuyorum. Biraz uçuk bir hayal gibi olabilir ama tıp okumak istiyorum. Bunun için ne yapmalıyım. Nasıl çalışmalıyım. Neler tavsiye edersiniz?

Önünde daha koskoca 2 sene var acele etme ve kendini çok yıpratma yorulursan 11. ve 12. sınıfta çalışamazsın günlük çalışma programı oluştur eksik konularını tamamla ve onlarla ilgili bol bol test çöz günden güne test sayısını arttır zaten çöze çöze artık alışkanlık edineceksin ve yapmazsan bir boşluk hisseceksin biliyorum çok klasik bir cevap oldu fakat benim en önemsediğim şey kendini yıpratmaman sadece kendini derse adama bol bol kitapta oku ailenle vakit geçir mutlu olmazsan zaten içinde bir şey yapma hevesi kalmaz. Çalışma süresini kendine göre ayarla çok düşük bir seviyede olduğunu düşünüyorsan çalışma saatini arttırmalısın eğer böyleyse tabii insanız bir bıkma gelecek fakat kendine bunu eskiden konulara zamanında çalışmadığını hatırlat ve bir ceza olarak düşün tabii ceza olarak düşün derken kendine zorunluluk hissi ver gerçek bir ceza gibi düşünürsen beyin yapmak istemeyecektir ve bahsettiğimiz bölüm tıp her baba Yiğit'in harcı değil sıkı çalışmak gerekli.

Şu an bir 12. sınıf olarak 10. sınıfın yazında veya 11'de kendini ekstrem zorlayıp kendine zehir etmene gerek yok. Hem 10. sınıfın yazında hem de 11'de çalıştıklarını sınava kadar tekrar ve tekrar zaten çalışacaksın. Abartıp kendini sınavdan soğutman gereksiz. 10. sınıfın yaz tatili senin sınav öncesi son tatilin olmalı. Bu yüzden günde 1 saat problemler ve 1 saat geometri çalışsan sana yetecektir. Kaynak olarakta hemen kendini TYT AYT kitaplarına boğma; sadece problem ve geometri çalışmanı öneriyorum tekrardan söylüyorum geri kalan her şeyi zaten unutacaksın sınav yılın boyunca boyunca bile birçok kez sıfırdan çalışacağın konular olacak. Sakin olup mevcut derslerini garantiye al ve yazın önerimi yap ileride bana çok dua edeceksin 😃

Evet önemli olan istikrar. Biz Türk öğrenciler olarak genelde 4 sene yatıp üstüne mezuna bırakıyoruz son seneye sıkıştırıyoruz o yüzden başarısız oluyoruz çoğumuz. Aslında 9'dan itibaren günü gününe çok değil günlük 1-2 saat çalışsan son sene asılsan hem her şeye vaktin olur hem de iyi sıralama yaparsın.

Bundan itibaren her gün 1-2 saat günlük tekrar yapsam. Yazın TYT komple bitirsem. Geri kalan zamanda da AYT çalışırsam tıp gelir mi yoksa biraz daha planı değiştireyim mi?

Önünde daha koskoca 2 sene var acele etme ve kendini çok yıpratma yorulursan 11. ve 12. sınıfta çalışamazsın günlük çalışma programı oluştur eksik konularını tamamla ve onlarla ilgili bol bol test çöz günden güne test sayısını arttır zaten çöze çöze artık alışkanlık edineceksin ve yapmazsan bir boşluk hisseceksin biliyorum çok klasik bir cevap oldu fakat benim en önemsediğim şey kendini yıpratmaman sadece kendini derse adama bol bol kitapta oku ailenle vakit geçir mutlu olmazsan zaten içinde bir şey yapma hevesi kalmaz. Çalışma süresini kendine göre ayarla çok düşük bir seviyede olduğunu düşünüyorsan çalışma saatini arttırmalısın eğer böyleyse tabii insanız bir bıkma gelecek fakat kendine bunu eskiden konulara zamanında çalışmadığını hatırlat ve bir ceza olarak düşün tabii ceza olarak düşün derken kendine zorunluluk hissi ver gerçek bir ceza gibi düşünürsen beyin yapmak istemeyecektir ve bahsettiğimiz bölüm tıp her baba Yiğit'in harcı değil sıkı çalışmak gerekli.

Haklısınız hocam ama ne kadar sıkılırsam sıkılayım en sonunda tıpı kazandıktan sonra oluşacak mutluluğa değeceğini düşünüyorum.

Şu an bir 12. sınıf olarak 10. sınıfın yazında veya 11'de kendini ekstrem zorlayıp kendine zehir etmene gerek yok. Hem 10. sınıfın yazında hem de 11'de çalıştıklarını sınava kadar tekrar ve tekrar zaten çalışacaksın. Abartıp kendini sınavdan soğutman gereksiz. 10. sınıfın yaz tatili senin sınav öncesi son tatilin olmalı. Bu yüzden günde 1 saat problemler ve 1 saat geometri çalışsan sana yetecektir. Kaynak olarak da hemen kendini TYT AYT kitaplarına boğma; sadece problem ve geometri çalışmanı öneriyorum tekrardan söylüyorum geri kalan her şeyi zaten unutacaksın sınav yılın boyunca boyunca bile birçok kez sıfırdan çalışacağın konular olacak. Sakin olup mevcut derslerini garantiye al ve yazın önerimi yap ileride bana çok dua edeceksin 😃

İnşallah hocam, hepinizin önerisini dikkate alacağım.

Bundan itibaren her gün 1-2 saat günlük tekrar yapsam. Yazın TYT komple bitirsem. Geri kalan zamanda da AYT çalışırsam tıp gelir mi yoksa biraz daha planı değiştireyim mi?

Haklısınız hocam ama ne kadar sıkılırsam sıkılayım en sonunda tıpı kazandıktan sonra oluşacak mutluluğa değeceğini düşünüyorum.

İnşallah hocam, hepinizin önerisini dikkate alacağım.
Ayt ye sağlam asılırsan bence gelir ama bana çok güvenme zira iyi sıralama yapan birisi değilim. Bu konuda fikir belirtmem pek güvenilir olmayacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı