Çözüldü Desteği bulunmayan bilgisayara Windows 11 kurmak sorun olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart; asrock b550m hdv
işlemci; r5 5600
Ekran kartı; asus dual rx6600 8gb
Ram bellek; gskill flarex 2x8 3200mhz cl16
kasa+psu; msi forge mag 100A
Meslek
yapı denetim şefi
İşlemcim R3 1300X anakartım da A320M Pro VH Plus modeli. Anakartımda TPM 2.0 var fakat işlemci kısmında destek yok. Recep abinin videoda dediği gibi kodu girdim fakat yükseltme sonrası sorun yaşarım diye korkuyorum. Sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemcim R3 1300X anakartım da A320M Pro VH Plus modeli. Anakartımda TPM 2.0 var fakat işlemci kısmında destek yok. Recep abinin videoda dediği gibi kodu girdim fakat yükseltme sonrası sorun yaşarım diye korkuyorum. Sorun yaşar mıyım?

1) Sorun olmaz, Windows 10 destekleyen sistemler 11 çalıştırıyor zaten altyapılar aynı. 11'i 10'un güncellemesi olarak düşünün ki zaten öyle.
2) Valorant gibi bazı oyunlar sırf artık gıcıklık olsun diye midir nedir orasını bilemem, işlemci desteklemeyen ve TPM olmayan sistemlerde açılmıyor bazen. Bunu göz önünde bulundurun.
3) hiçbir Windows sürümünden yeni sürüme geçişte yükseltme yapılmasını önermiyorum. Yükseltme yapınca sorunlar çıkabiliyor. Çoğu kişi yükseltme yapıp geçiyor sonra boş boş 11'i kötülüyor sorunlu diye. Halbuki format ile geçse o yaşadıkları sorunların çoğunu yaşamayacaklar... Kısaca çok mecbur değilseniz yükseltme yapmayın. Temiz format ile geçin.

Mis gibi Windows 10 varken, kıyısından köşesinden sürekli sorunlar çıkan Windows 11'i ne yapacaksın?

Boş yorumlarınızı kendinize saklamanızı ve konu ile alakalı yorum yapmanızı talep ediyorum.
1) Desteklenmeyen sistemlere Windows kurup Microsoft'a laf atan çok insan var bunu yapmayın.
2) Valorant TPM 2.0 ve Secure Boot istiyor işlemci zorunlu değil.
3) Yükseltme bazı insanlarda sorun çıkartır bazılarında çıkartmaz. Zırt pırt temiz kurulum yapılmaz. Temiz kurulum da hata getirebilir. Microsoft Store veya bazı uygulamalar kurulmayabiliyor.
4) Son yorumu yapan arkadaşa ben de katılıyorum. Hala Vista'dan kalan NT sürümünü kullanıyoruz. Disk yönetimi, ses menüleri, Denetim Masası hala eski. Ufak tefek ikon koyup yeni diye önümüze atıyorlar. Artık Denetim Masası kalkmalı ve ayarlardaki güzel temaya geçmeliyiz. Ayrıca çoğu şey Windows 10 ile aynı. Sosyalde bile Windows 11 kullanıyor diyeni görmedim hala. 10 olarak algılıyor. Kısacası Windows 11 hala 10 makyajı.

1) Onlar kurmayı beceremeyen arkadaşlar olabilir. Sayısız bilgisayarlar ile denedim, sorun olmuyor. 15 yıllık cihazda bile SSD ile sorunsuz çalışıyor. Ha bazen adamın bilgisayarında sorun oluyor ama Windows'a bilmediğinden laf ediyor orası ayrı konu.
2) "Bazen" dedim zaten emin olmadığımı belirttim bazen kelimesi ile.
3) Ben zaten dediğiniz gibi çoğu zaman sorun çıkarır dedim illaki sorun çıkarır demedim sadece önermiyorum dedim. Yükseltme yapıp yapmamak konu sahibine kalan bir iş. Ben sadece yükseltmeyi önermiyorum. Zırt pırt ile ne alakası var anlayamadım, yeni bir Windows sürümü 2 günde bir çıkmıyor ki?

1) Onlar kurmayı beceremeyen arkadaşlar olabilir. Sayısız bilgisayarlar ile denedim, sorun olmuyor. 15 yıllık cihazda bile SSD ile sorunsuz çalışıyor. Ha bazen adamın bilgisayarında sorun oluyor ama Windows'a bilmediğinden laf ediyor orası ayrı konu.
2) "Bazen" dedim zaten emin olmadığımı belirttim bazen kelimesi ile.
3) Ben zaten dediğiniz gibi çoğu zaman sorun çıkarır dedim illaki sorun çıkarır demedim sadece önermiyorum dedim. Yükseltme yapıp yapmamak konu sahibine kalan bir iş. Ben sadece yükseltmeyi önermiyorum. Zırt pırt ile ne alakası var anlayamadım, yeni bir Windows sürümü 2 günde bir çıkmıyor ki?
1) SSD piyasasını kontrol ettiniz mi? Herkes hemen bir SSD alamıyor. İnsanlar önce evini geçindirmeye çalışıyor.
2) Zırt pırt Windows sürümü çıkmasından söz etmiyorum. Sosyalde bir sürü sorun belirtiliyor. Veya yeni bir Windows sürümüne geçmek için yardım isteyenler oluyor. İnsanlar sanki yükseltme berbat bir şey gibi davranıyorlar. Herkes zırt pırt bir hatada format atamıyor. Özel dosyaları olan insanlar var. Sosyalde neredeyse her konuda şu ibare var: "Temiz kurulum hep daha iyidir.". Ama hayır. Temiz kurulum her zaman iyi değildir. Temiz kurulum da sorun çıkartabilir. Herhangi bir sorunda önce bildiğin çözümleri denersin. Sonra Sosyale yazarsın. Çözümü yine bulamazsan ve Orijinal bir Windows lisansın var ise Microsoft'u ararsın. Eğer onlar da format önerirse format atarsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı