Bilgisayardan dosya silmek bilgisayarı neden hızlandırsın ? Tek faydası birazcık diskte yer açmak.
Birkaç ayar dışında pek faydalı değil konu.
Pref ve temp klasörleri ağzına kadar önbellek dosyası, artık dosya, yedek dosya ve çerezlerle dolar. Özellikle nispeten eski bilgisayarlarda bunları çok sık olmamak kaydıyla düzenli olarak temizlemek yararlı olacaktır ama günümüzde pek de gerekli olmayan bir uygulama. Yinede yapılmaması gereken veya yapılamayacak bir şey değildir.

İsteyen bilgisayarı az da olsa hafiflesin, günlük kullanımda biraz rahat nefes alsın diyerekten uygulayabilir ama güncel bir sistemde etkisi fark edilmez bile. Yani dediğiniz gibi güncel sistemlerde birkaç ayar dışında etkili olan çok fazla bir şey yok ama önemli olan zaten eski veya donanımı zayıf olan sistemlerde genel kullanımı mümkün olduğunca iyileştirmek.

Teşekkür ederim yorum için

Ne yaparsanız yapın hiçbir hızlandırma yöntemi overclock gibi işlemler dışında FPS arttırmaz zaten. Bu rehberin amacı zaten başlıkta ve açıklamalarda da vurguladığım gibi bilgisayarı optimize etme, hataları giderme ve arayüzü akıcı, lagsız yapmak. Benim yaptığım testlerde %7 ila %10 arası FPS artışı yaşadım daha fazlası olamaz zaten.

Son düzenleme:
SSD yoksa hiçbir işe yaramıyorlar maalesef. SSD için rahatlatma yaparken uygulanabilir, saniyelik farkların azalması için.

SSD yoksa hiçbir işe yaramıyorlar maalesef. SSD için rahatlatma yaparken uygulanabilir, saniyelik farkların azalması için.

Hocam CMD ile disk eniyileme çok fayda sağladı bende. Daha az değil ama verimli çalışmaya başladı. Yorum için teşekkür ederim.

Türkiye'de PC almak çok da zor değil bence.
Ailesiyle yaşayan bir genç yaz boyu asgeri ücrete çalışıp bayağı iyi bir PC alabilir.
Bizde 3 aylık asgeri ücrete choromu zorla açan PC veriyorlar.

Ya neyine kızıyorsunuz? 18k TL'ye 16 GB RAM i5 11. nesil RTX3050 bir laptopu 2 aylık asgeri ücretle rahatlıkla alıp üzerinede kulaklık mouse klavye seti alıp +Steam'den kütüphanede dizebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya neyine kızıyorsunuz? 18k TL'ye 16 GB RAM i5 11. nesil RTX3050 bir laptopu 2 aylık asgeri ücretle rahatlıkla alıp üzerinede kulaklık mouse klavye seti alıp +Steam'den kütüphanede dizebilirsiniz.
18 yaş altına asgari vermiyorlar. 18 üstünde ise 3 ay çalışıp yalnızca bilgisayar için parayı harcamak sana mantıklı geliyor mu? Avrupa'da harçlıklar ile alınabilen bilgisayarı burada 60 gün çalışarak alabileceksiniz, 12 saat çalışacaksınız.

Avrupa kötü Türkiye cennet demiyorum. Elinizde imkan bizimken kat kat fazla.
Ayrıca 16 yaşdan sonra belirli anlaşmalarla asgeri ücrete çalışmak mümkün diye biliyoum

Ben KernelOS 22H2 Superlite kullanıyorum. Bunlara gerek yok, boştada 700 MB civarı RAM kullanıyor.
XOS 22h2 kullanıyorum dediğin gibi sana katılıyorum. Boşta 1GB ram tüketimi var bende de store xbox desteği falan da var.

Gelişmiş sistem ayarlarındaki ayarlar arayüzdeki animasyonları kapattığı için size hızlı gibi geliyor. Animasyon çalışırken CPU %1 oynamıyor. O yüzden gelişmiş sistem ayarlarının pek bir faydası yok. Ama tabii ki arayüzde daha hızlı çalışmak isteyenler olacaktır.

Hocam düşük sistemlerde işe yarayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…