Bu ayarlar maksimum 10-20 FPS artışı yaşatır ama akıcılık olarak ciddi bir etkiye sahip olabilir.
Aslında detaylı bir rehber ile hizmetler, görev zamanlayıcılar azaltılsa, debloat yapılsa ve detaylı olarak neden neyin yapıldığı anlatılsa, mümkünse üretici tarafından gelen bilgilerle, örneğin sysdm.cpl'den gelişmişe gelip performansa alınmasının sebebinin RAM kullanımını azaltmak olması gibi o zaman işe yarar.Dergi gibi arkadaş bu tarz konular. Vallahi bakın Bilim Teknik dergisi gibi aynen. Her ay bu tarz şeyler ortaya çıkıyor ama hani elle tutulur ne var derseniz hiçbir şey yok maalesef. Bunlarla FPS artmıyor artsa da 5 10 FPS belki artar. Overclock veya OS-Kernel değişimi dışında -bir de varsa Throttle, onları gidermek dışında- yapabileceğiniz hiçbir şey yok.
Tabi gidip yenilerini de alabilirsiniz bu mali seçeneği.
Söylediğiniz şeyleri ekleyeceğim. Eleştirel yorum için çok teşekkür ederimAslında detaylı bir rehber ile hizmetler, görev zamanlayıcılar azaltılsa, debloat yapılsa ve detaylı olarak neden neyin yapıldığı anlatılsa, mümkünse üretici tarafından gelen bilgilerle, örneğin sysdm.cpl'den gelişmişe gelip performansa alınmasının sebebinin RAM kullanımını azaltmak olması gibi o zaman işe yarar.
Aslında basit bir rehber şunları içermeli.
Sürücü kurulumu /uygulama olmadan kurulum + üşenenlere öneri uygulama + markadan kurulum opsiyonları
Kayıt defteri ayarları-Optimizer /Mümkünse sadece animasyonlar, CPU reaksiyon süresinin azaltılması
Güç planı ve özellikleri
Hizmet optimizasyonları /Kayıt defteri ile de yapılabilir ancak bazı spesifik işler için gerekli servisleri burada belirtmek daha kolay.
Windows'un ayarlar uygulamasından yapılabilecek basit ayarlar /Yine kayıt defteri ve hizmetler ile müdahaleden etkilenir ancak bunun dışında kalan basit, ulaşması daha kolay olanları diyorum
Debloat /Burada yapılacak şey Windows'un ayarlardan silmesine izin vermediği uygulamaları silebilmek, hizmetleri kökten kaldırabilmek, bazı zamanlayıcıları temizleyebilmek, erişilmesi zor ayarları girebilmek olmalı
Uninstaller önerisi/ Debloat sonrası Windows'a kendi kurduğumuz şeylerin kalıntı bırakmaması için bir öneri olarak Bulkcrapuninstaller gibi kalıntı temizleyici uygulama önerisi sunmak
Opsiyonel olarak da Windows Defender'ı kaldırmak için metotlar sunmak. Açık kaynak kodlu alternatif varken DefenderControl önerisi mantıklı gelmiyor ki uygulama güncelleme bile almıyor.
Rehber için bir de öncesi-sonrası görüntüleri, testleri eklense herkese öneri olarak link atıp geçerdik.
Bu tarz detaylı ancak basit bir rehber hem güvenilir hem daha uzun ömürlü hem de sistem için gerçekten yararlı olurdu ancak burada önbellek temizletip duruyorlar. Anlamı var mı? Yok.
Aslında detaylı bir rehber ile hizmetler, görev zamanlayıcılar azaltılsa, debloat yapılsa ve detaylı olarak neden neyin yapıldığı anlatılsa, mümkünse üretici tarafından gelen bilgilerle, örneğin sysdm. CPL'den gelişmişe gelip performansa alınmasının sebebinin RAM kullanımını azaltmak olması gibi o zaman işe yarar.
Aslında basit bir rehber şunları içermeli.
Sürücü kurulumu /uygulama olmadan kurulum + üşenenlere öneri uygulama + markadan kurulum opsiyonları.
Kayıt defteri ayarları-optimizer /mümkünse sadece animasyonlar, CPU reaksiyon süresinin azaltılması.
Güç planı ve özellikleri.
Hizmet optimizasyonları /kayıt defteri ile de yapılabilir ancak bazı spesifik işler için gerekli servisleri burada belirtmek daha kolay.
Windows'un ayarlar uygulamasından yapılabilecek basit ayarlar /yine kayıt defteri ve hizmetler ile müdahaleden etkilenir ancak bunun dışında kalan basit, ulaşması daha kolay olanları diyorum.
Debloat /burada yapılacak şey Windows'un ayarlardan silmesine izin vermediği uygulamaları silebilmek, hizmetleri kökten kaldırabilmek, bazı zamanlayıcıları temizleyebilmek, erişilmesi zor ayarları girebilmek olmalı.
Uninstaller önerisi/ debloat sonrası Windows'a kendi kurduğumuz şeylerin kalıntı bırakmaması için bir öneri olarak bulkcrapuninstaller gibi kalıntı temizleyici uygulama önerisi sunmak.
Opsiyonel olarak da Windows Defender'ı kaldırmak için metotlar sunmak. Açık kaynak kodlu alternatif varken defendercontrol önerisi mantıklı gelmiyor ki uygulama güncelleme bile almıyor.
Rehber için bir de öncesi-sonrası görüntüleri, testleri eklense herkese öneri olarak link atıp geçerdik.
Bu tarz detaylı ancak basit bir rehber hem güvenilir hem daha uzun ömürlü hem de sistem için gerçekten yararlı olurdu ancak burada önbellek temizletip duruyorlar. Anlamı var mı? Yok.
@Lancia Delta S4 tek tek yapılmasının sebepleri yeterli olur, diğer türlü çok uğraştırıcı olur. Tek tek yapılsa iyi olabilir tabii ancak her birinin etkisi farklı konularda olduğu için en son işletim sisteminin bilgileri atılsa yeterli.
Bilgisayarımı ofis tarzı işlerde kullanıyorum. Bazı durumlarda 7-8 internet sekmesinin dışında yüksek çözünürlüklü PDF dosyaları ile uğraşıyorum. PDF dosyalarını da convert etme durumları ile uğraştığım oluyor. Rehberdeki özelliklerin çok azını zamanında yapmıştım. Sitedeki optimize ayarlarından Windows 10'u optimize etmiştim. PDF dosyalarında geçiş yaparken ve özellikle convert esnasında kilitlenme durumu olabiliyor. Sistemimin özelliklerini aşağıda belirtiyorum. Hiçbir şekilde oyun oynanmayacak. Rehberdeki özellikleri uygularsam ne derece fark edebilir? Genelde oyun için yorum yazıldığı için ekstradan sorma ihtiyacı duydum. Örneğin, overclock yapmanın sakıncası var mıdır?
Teşekkürler.
Intel Core i3-2330M, 2200 MHz CPU.
Kingston 99u5428-052.A00lf 16 GB DDR3 1333 MHz RAM.
Windows 10 Home 22h2.
Toshiba Satellite L750 anakart.
GeForce 315m.
Dahua C800 2.5 inch SATA 240GB SSD.
Overclock yapmadım ama bir kaç ayarı yaptım. Windows çöktü. Geri yükleme ile açıldı. Herkeste olmayabilir tabi.Hocam şöyle söyleyeyim en azından wimdowsunuz çok akıcı hale gelir. Ofiste kullandığınız için overclock ile bilgisayarınızı ısıtmanıza gerek yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.