Bunun karşılığı kötü olur mu? Bilgisayarın sınırlarını zorlayarak zarar verebilir mi?

Hocam sınır zorlamayla alakası yok bunun. İşlemciniz güç tasarrufu yapmak için bekleme moduna alıyor bazı çekirdekleri. O beklemeye alma olayını azaltıyor bu sayede daha düşük gecikme alıyorsunuz. Hiçbir zararyı yoktur ama aşırı bir katkı da beklemeyin.
 
@Sarı_Mercedes hocam şu komutları işlemci çekirdeklerine dağıtma muhabbetini bir türlü yapamadım. Çok fazla mouse, keyboard gibi sürücüler var acayip kafa karıştırıyor. Konu açsam yardımcı olur musunuz?
 
@Sarı_Mercedes hocam şu komutları işlemci çekirdeklerine dağıtma muhabbetini bir türlü yapamadım. Çok fazla mouse, keyboard gibi sürücüler var acayip kafa karıştırıyor. Konu açsam yardımcı olur musunuz?

Olurum tabii ki bunun için buradayım.
 
Çok teşekkür ediyorum,
Notebook da çalıştır ve CMD bölümünde anlatılanlaraı uyguladım, sanırım biraz hızında fark etti, biraz diyorum zira geçici olarak kullandığım bu notebook HP Pavilion DV3, tarih öncesi bir notebook, normal bilgisayarımda uygulasam sanırım süper hızlanacaktı, onu kullanamıyorum çünkü kalça kırığı nedeni ile ameliyat olduğum için, 1, 5 aydır yatakta kıpırdamadan yatmak zorunda olduğumdan bu notebook az da olsa bazı konularda işimi görüyor fakat. masaüstü simge isimleri beyaz renge döndü, onları eski haline nasıl getirebilirim.?
Bu notebook Windows 7'ye göre imal edilmiş, ama artık Windows 7 bile kullanılamıyor, çünkü Internet Explorer artık çalışmıyor, zorla Google kurabildim ama yasal ofis programınıda etkinleştirmedi, ofis programı olmadığı için mecburen Windows 10 32 Bit'e tekrar geri döndüm ama inan ki oda o kadar çok ağır ki.
Doktorum daha ne kadar yatıracak bilmiyorum, çünkü 81 yaşındaki bir ihtiyarın kemik kaynaması o kadar kolay olmuyor, belki hiç kaynamayabilir de.
İnşallah ayağa kalkar kendi bilgisayarıma kavuşurum.
Saygılarımla.
Geçmiş olsun öncelikle. O bilgisayar maalesef Windows ömrünü tamamlamış. Çöpe atmayayım halen kullanayım diyorsanız hafif linux kullanabilirsiniz. Hatta düzeltiyorum, KULLANMALISINIZ.

. Windows 7 32 bit hafiflik olarak idare edebilir ama program desteği iyice azaldı. Gerek yok. (Geçen seneye kadar Win7 kullanan biriyim.)
. Windows 7 64 bit, 32 bite göre biraz daha ağır ama program desteği biraz daha iyi. Yine de Win7'den bahsediyoruz. Destek olarak umutlanmak yersiz.
. 8 ve 8.1 için de geçerli üstte yazdıklarım.
. Windows 10 32 bit bana göre gereksiz bir sürüm. 64 bit olmadıktan sonra Win10 kullanmanın çok da mantığı yok çünkü çoğu program ve oyun 32 bit desteklemiyor.

Not: Hafif dediğimiz Win7 32 bit performans ayarları yapılı halde bile boşta 450-500 MB'nin üstünde ram sömürürken hafif linux dağıtımlarından antiX 22 64 bit 150-200 MB sömürüyor. Üstelik güncel yani Brave, Librewolf, Libre Office ve bilindik güncel ve popüler programların ya aynını ya da alternatif halini kullanabiliyorsunuz. Hatta steam ve heroic games launcher(epic games ve gog oyunları için) yükleyip hafif oyunlar bile oynayabilirsiniz. Yani bilgisayarınıza ölü demeyin. 25-30 yılı doldurmadıysa halen güncel hafif linux ile kullanabilmeniz mümkün. Son dediklerim belki ütopik gelebilir ama 17 yıllık kasa kullanan biri olarak yazdım bu yazıyı. 👍
 
Açıkçası ilk başta ben de bu şekilde rehber eşliğinde yapmıştım. Sonra Format atıp Win 10 Home Single kurdum, güncelleştirmeleri kapattım ve Privacy dashboard for Windows(WPD) programı ile tek tuşla kapattım. Eskiden kullanmış olduğum Custom OS ler gibi aynı işlemci ve ram tüketimi yapıyor.
 

Geri
Yukarı