İstersen benimkini de ekleyip genel bir rehber oluşturabilirsin.
Onu da düşündüm hocam. Çakışan ayarlarımı kendi adımdan sizden alıntıladıklarımı ayrıca yazmak gibi bir fikir var aklımda.
 
Öncelikle rehber için thanks. Lakin bazı paylaştığın şeyler yanlış. Yanlış anlama ama bu tarz şeyler uzun zamandır internet sitelerinde dolaşıp duruyor. Yine de bu bilgilere erişemeyenler için burada paylaşım olması iyi bir şey. Her neyse...

"3- Kayıt defteri onarma ve birtakım düzenlemeler." kısımda ki "GPU priority" ayarını değiştirmek. Özellikle giriş seviyesi donanımlar için bu ayar bayağı ters etki yaratabilir, ayrıca hangi seviye olursa olsun kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Çünkü GPU kullanımı örnek NVIDIA tarafında her uygulama için "genel ayarları" baz almıyor. Bu şekilde tüm uygulamalar için bir tür zorlama yapıyorsunuz kullanımı, dolasıyla bu da ekran kartı çalışma modu kısmında ufak bir tutarsızlığa neden oluyor.

"9- HPET kapatma (çok önemli)"

Bu kısım özellikle, aksine kesinlikle kapatılmamalı. Bu açıklamaya geri döneceğim, ama önce bir sonra ki için açıklama yapacağım...

"14- Ekran kartından maksimum performans almak isteyenlere: MSİ Mode Utility"

Bu tür şeyler eskiden az çok işe yarardı, ama uzun zamandır her şey tipik olarak iyileştirdi, tıpkı bir önce ki HPET gibi. HPET 2000/3000 serisi olan AMD işlemci zamanlarında Windows'unda tutarsız davranan sürümü nedeniyle bir tür iyileştirme yapıldı. 1903 sürümü AMD işlemcilerde inanılmaz derecede fazla yüksek gecikme sorunları yaşıyordu. Bu arada HPET kapatarak çözüme ulaştı o dönemin AMD kullanıcıları. MSI Mode Utility'de özellikle PCI veri yolu üzerinde ki kesintilere öncelik vermek için kullanılan bir aracı uygulama idi. Windows üzerinden "Sistem bilgisi" kısımdan IRQlar bölümüne bakarsanız, özellikle AMD setup kullanıcıları, orada ilk sırada Yüksek Hassasiyetli Olay Zamanlayıcı olduğunu görürsünüz, dolasıyla bunu tipik olarak hiçbir zaman kapatamazsınız. Intel zaten HPET ile çalışan bir teknolojiye sahip değil AMD gibi. Çakışmalar bölümüne bakacak olursanız zaten orada 0 numaralı IRQ çakışmasını göreceksiniz, ama aynı IRQ adresini kullanmasının nedeni AMD'nin kendi çalışma teknolojisini ilgilendirdiği için. Bu yüzden kapatmayın :) Bu HPET olayını köklü performans test yapan kişiler tarafında araştıracak olursanız zaten eski bi çözüm yöntemi olduğunu anlayacaksınız, o da geçici bir çözüm yöntemiydi. Bu tür bilgiler yanlış. Tıpkı Process Lasso uygulaması gibi, oynadığınız oyun için kullanılan işlemcinin "0" numaralı çekirdeğini kapatmak. Bu özellikle Intel işlemcinin tekli çekirdek performansın içine eder. Çünkü Intel işlemcilerin performans çekirdekleri her zaman 1/2 numaralı çekirdeklerdir. Bu tür kapatma, silme gibi işlemler eski ya da anakart, ram, ekran kartı uyumsuzluğundan dolayı tutarsız davranan bilgisayarlar için geçici olarak işe yarayabilir. LatencyMon da bu kadar basit bir gözlemleme uygulaması değil. Ben istiyorsan o main kısmını size 0.0 olarak düşereyim ? Bilgisayarda ki tüm kesintileri en aza çekebilmenin yöntemleri var. İşte bu da o bahsettiğin MSI utility programı ile az çok olan bir şey. Kesintileri gereksiz işlemci çekirdeklerine atarsanız Windows üzerinde main kısmında söz de gecikmeler hiç olmaz, ama bu sefer de kesintileri kafanıza göre yaptığınız için bilgisayarın o donanımlarını, yazılımlarını, driverlarını etkileyen her şeyi kötü şekilde etkilemiş olursunuz.

Ekran kartı için kesinlikle OC yapmanızı önermiyorum. Çünkü ekran kartı öyle işlemci ve RAM gibi değildir. İşlemcide ve RAM tarafında da PC düzgün çalışıyor gibi görünebilir, ama bir yerde illa ki tutarsızlık varsa kendini belli eder, ve yine de özellikle işlemcinin bozulma riski olasılığı aşırı derecede düşüktür, RAM de öyle, ama ekran kartı öyle bir şey değil, bir bakarsınız renkler birbirine girmiş, ve öyle kendini sürdürmeye devam edebilir, bu yüzden ekran kartına OC yapmayın, zaten hiçbir etkiside olmuyor çoğu modellerde.

Ben senin bu uğraşın için sevindim, ne kadar bu saydıklarım çok yanlış olsa bile, ama zamanla her şeyi daha iyi anlayacağına inanıyorum 🤗 HPET, MSI Utility, ve kesintileri işlemci çekirdeklerine göre atamak, bunlar çok yanlış haberin olsun :)

Bu benim LatencyMon değerlerimden birisi. Burada her şey tipik değerler üzerinden ölçüm yapıldı. Windows default, bilmem ne OS değil. Gereksiz hizmetleri ben kapattım, bir de Windows defender. Geriye kalan her şey default.
2.jpg


Bu da Twitch'de denemelerim. 240FPS 1080p 8000bitrate CS2 yayın. Optimizasyon önce BIOS, sonra anakart bileşenlerini ilgilendirir. Windows üzerinde yapılan bu tür ayarların %98'i Plasebo etkisidir. Bu yayını 12600KF + RTX 3060 ekran kartı ile yaptım, 10Mbps upload internetim var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı