Chkdsk /r /f: Bir disk birimindeki dosya sistemi ve dosya sistemi meta verilerinin bütününü taramak ve bulduğu mantıksal dosya sistemi hatalarını düzeltmektir. Ayrıca hedef diskte fiziksel hasar nedeniyle oluşan bozuk sektörleri tespit etmek için de kullanılabilir. Kesinlikle tavsiye ediyorum gereksiz disk kullanımını azaltır,%100 disk kullanım sorunları giderir.

Bu kısımda şunu diyor bana.
Chkdsk cannot run because the volume is in use by another.
Process. Would you like to schedule this volume to be.
Checked the Next time the System restarts? (Y/N)

Hizmetlerin sonlarında _39bd7 uzantısı oluyor bu ne anlama geliyor?
 
Son düzenleme:
Bu kısımda şunu diyor bana.
Chkdsk cannot run because the volume is in use by another.
Process. Would you like to schedule this volume to be.
Checked the Next time the System restarts? (Y/N)

Hizmetlerin sonlarında _39BD7 uzantısı oluyor bu ne anlama geliyor?

Y yani evet diyeceksin, bilgisayarı yeniden başlatıp 10-15dk bitmesini bekleyeceksin. Hizmet konudunda bir fikrim yok.
 
1715980261337.png


Sistem geri yükleme noktası oluşturmaya çalışırken bu hatayı veriyor.
 
Daha ne kadar detaylı anlatayım? Ne işe yaradıklarını ve nasıl yapıldıklarını anlatıyorum. Bundan uzununu yazarsam yapacak arkadaşlar bırak yapmayı okumaz bile rehberi.

Hocam anliyorum emek veriyorsunuz. Ama tweak isini gercekten ogrenmek, uygulamak isteyen ne kadar uzun olursa olsun okuyacaktir.

Bunun disinda su meseleler var. HPET kapatma konusunu cok yuzeysel anlatmissiniz. Bazi sistemlerde kapatildiginda daha kotu seylere sebep oluyor. Bu konuda islem yapmadan once gerekli testleri falan yapmalisiniz. BIOS uzerınde aktif olmasini onerenler de var.

Hizmet kapatma konusunu yetersiz buldum, cogu hizmet zaten devre disi default olarak. Kendi bilgisayarim da Windows 10, 30-35 islem sayisi arasinda dolasiyor. Dogal olarak UWP uygulamalar calismiyor, Xbox, Store vb.

OOSU10, gereksiz hizmetleri devre disi birakmak icin degildir, gizlilik ayarlarini kolay bir sekilde halletmenize yariyor yalnizca.

MSI Mode Utility uygulamasinda kimisi Undefined kalmasini oneriyor. IRQ degeri negatif olsa kafi, MSI modunun aktif oldugunu gosterir.

Defender, Spectre & Meldown vb. korumalari tamamen devre disi birakmak icin guzel script'ler bulunuyor.

Simdilik gozume bunlar carpti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı