Detaylı kasa temizliği nasıl yapılır?

nullprojectt

Picopat
Daha fazla  
Elimde hava kompresörü, tornavida var, bez var, fırça falan yok. Sadece bu ikisiyle detaylı bir temizlik yapmak istiyorum fakat nasıl yapacağım konusunda çok bir bilgim yok. Kasam bu şekilde:

1748076858235.png

Çok bir bilgim yok derken bu öndeki 3 fanı temizlerken çıkarıp mı temizlemeliyim yoksa sadece ön kapağı açıp mı? Ön kapağı nasıl çıkarıp takacağım? PSU'yu nasıl temizleyeceğim? İşlemciye termal macun nasıl süreceğim? Nelere dikkat etmeliyim? Herhangi bir de video varsa atarsanız veya sorularıma açıklayıcı bir şekilde cevap verirseniz sevinirim.

1748077135467.png

Şu ok ile gösterdiğim kısım ile ön panel çıkar muhtemelen. O alttan tut ve kendine çek. Viadaları da sök tabii ki bunu yaparken bilgisayarı kapat. Ben temizlik yaparken ıslak mendil kullanıyorum sildiğin yeri kurulaman lazım özellikle anakart üzerini veya PCB'si olan herhangi bir yeri sildiğinde. Sonra hava tutmak için bir şeyin yoksa saç kurutma makinesinin soğuk ayarında tutabilirsin. Tuttuktan sonra o yeri bir güzel sil tertemiz olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Elimde hava kompresörü, tornavida var, bez var, fırça falan yok. Sadece bu ikisiyle detaylı bir temizlik yapmak istiyorum fakat nasıl yapacağım konusunda çok bir bilgim yok. Kasam bu şekilde:

Eki Görüntüle 2497737

Çok bir bilgim yok derken bu öndeki 3 fanı temizlerken çıkarıp mı temizlemeliyim yoksa sadece ön kapağı açıp mı? Ön kapağı nasıl çıkarıp takacağım? PSU'yu nasıl temizleyeceğim? İşlemciye termal macun nasıl süreceğim? Nelere dikkat etmeliyim? Herhangi bir de video varsa atarsanız veya sorularıma açıklayıcı bir şekilde cevap verirseniz sevinirim.

İlk once ekran kartını cıkart hava kompresoru ile fanlarını temizle ekran kartının bunu yaparken dikkat etmen gereken tek şey fanları donmeyecek ekran kartının ellerinle tut fanlarını ondan sonra kompresor ile yine kasanın içindeki fanları tutup hava tut yine oraya Max'un degişimi içinde internette cok video var istedigine bakarak yap.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı