Devamsızlıktan sınıfta kaldıktan sonra okula gitmenin yararı var mıdır?

Okuldan sıkılmışa benziyorsun, belki de okuduğun okuldan veya sınıftan memnun değilsin. Eğer canını sıkan bir şeyler varsa ailene söyle, okulla ilgili bir durumsa ailen okul yönetimiyle konuşur sınıfını değiştirirler, okulun değişir vs. Ailenden birisiyle okula gittiğinde devamsızlığın siliniyor zaten devamsızlıktan kalan görmedim ben.

Aslında benim.

Saygılıyımda, dersler kötü işte hani bir şekilde düzeltilirde ne bileyim.

Hocam 10 gün özürlü 20 gün özürlü hakkımız vardı, 10 gün özürlü hakkım bitti.
"Aslında benim" yanlışlıkla yazdım.
Bu işlerle çok uğraşmıştım zamanında, 10 gün özürlü hakkını doldurman bir şeyi etkilemiyor 10.5 olduğunda kalıyorsun ve 20 gün özürlü hakkın var ise diğer tarafa aktarabiliyorsun. Müdür ile konuşmanız yeterli. Ben her sene 30 günümü de kullanıyordum.

Bu işlerle çok uğraşmıştım zamanında, 10 gün özürlü hakkını doldurman bir şeyi etkilemiyor 10.5 olduğunda kalıyorsun ve 20 gün özürlü hakkın var ise diğer tarafa aktarabiliyorsun. Müdür ile konuşmanız yeterli. Ben her sene 30 günümü de kullanıyordum.

Yukarıdaki arkadaş düzeltti beni, 10 gün özürsüz hakkımı doldum hatta 11 falan olabilir.
Ama dediğinizi anladım.

Sınıfta kalmaya çalışma, bir problemin var ise çöz ya da nakil aldır başka bir liseye, daha 2.sınıftasın kendini ve 1 seneni boşu boşuna yakma.

100 gün okula gelmeyen bir dostum vardı 2 gün sıra arkadaşımdı sadece :D sınıfı geçti. Bu devirde sınıfta kalanın aklından şüphe ederim tüm derslerden 35 40 alsan bile hocalar 50 ye tamamlayıp geçiriyor öğrencileri bu puanı almak işin türkçe lisanını bilmek yeterli. Git müdürle konuş silerler.

Sınıfta kalmaya çalışma, bir problemin var ise çöz ya da nakil aldır başka bir liseye, daha 2.sınıftasın kendini ve 1 seneni boşu boşuna yakma.

Bazı arkadaşlarda yazmış, galiba yanlış algı oluşturdum ben, ben sınıfta kalmaya çalışmıyorum veya okuldan sıkılmadım, sınıfta kaldığımı öğrenince kendi kendime dedim, bu saatten sonra okula gitmem bir şeyleri değiştirecek mi diye sordum kendime, cevabı bulamadığım içinde buraya geldim.

Hocam şimdi öğrensem seneye zaten hatırlamam. Bir de kaldığımı öğrendiğim için ilgim kalmadı.
Bak motivasyon videosu gibi konuşmak istemem fakat insanları sadece bu şekilde düzeltebiliyorum :D Bak şimdi çalıştığın bir iş yok diye varsayıyorum, sen bir şeyi eğer istersen asla işte ben anlamam, ben yapamam falan demez. İlk önce senin bu huyunu düzeltmen gerek, sonra ise 2 sene sonradaki sınava asılman gerekiyor. Benim abim 2 sene mezuna kaldı ve şuanda üniversiteli Allaha şükür ve bana hep çalış çalış çalış (ders manasında) diyordu. Bende 1 sene sonra LGS sınavına gireceğim ve sınavlarım kötüydü, abimin karşısına geçtim dedim abi işte böyle abim öyle bir konuştu ki yemin ederim nutkum tutuldu konuşamadım önünde ağlamaya başladım (hayatımda neredeyse hiç ağlamadım). O kadar üzücüydü ki yatakta bile ağlamıştım ama sonra kendime bir söz verdim dedim ki ulan bir sınavın var sadece bir sınav sen çalışıyor musun Kerem dedim kendime. O günün sonunda anneme de anlattım bir şey demedi ama üzüldüğü belliydi. O günden beri kendime bir söz verdim dedim ki sen bu sınavı kazanacaksın başka çaren yok dedim o gün bu gündür kendi sıkalamın 2 katında çalışıyorum. Biraz içimi döktüm gibi oldu :D

O devamsızlık düzeliyor diye biliyorum veli imzasıyla.

Bazı arkadaşlarda yazmış, galiba yanlış algı oluşturdum ben, ben sınıfta kalmaya çalışmıyorum veya okuldan sıkılmadım, sınıfta kaldığımı öğrenince kendi kendime dedim, bu saatten sonra okula gitmem bir şeyleri değiştirecek mi diye sordum kendime, cevabı bulamadığım içinde buraya geldim.

Biz de sadece söylüyoruz, hani aklından geçerse de dediklerimizi düşünüp vazgeçersin diye, ama dediğim gibi 10 gün özürsüz devamsızlığın hepsini bile aktarırlar özürlü devamsızlığa, 30u geçmediğin sürece o denge sağlanıyor her türlü içini ferah tut.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı