- Makaleler
- 1
Müdür yardımcısı devamsızlık hakkında yardımcı olacaktır. 1 seneni çöpe atma.
Gelecek sene için hazırlık yapmış olursun ve arkadaşlarınla zaman geçirirsin. Tabi evde bulunmaktam daha mutlu oluyorsan seçim senin.Lise 2'ye gidiyorum, kesin bir şekilde devamsızlıktan sınıfta kaldım. Bunu hocalar bile söyledi. Bu sene okula gitmemin bana bir yararı var mı? Sene sonu o karnede kocaman bir şekilde sınıf tekrarı yazacak mı? Evet yazacak, o zaman ne işime yaramış edebiyatın 100 olması, matematiğin 100 olması, gerekirse 100'lük bir öğrenci olmuşum bu saatten sonra bana bir kârı var mı?
Bir de derslerde kötü zaten ama onu bahane etmiyorum, dersler düzelebilir bir şey.
Bizim bir arkadaş sadece bir gün gelmişti. 5. Sınıf bitti 6. sınıfa geçtim çocuk "naber lan" diyip enseme yapıştırdı bir tane. Nasıl geçti hala anlamış değilim.100 gün okula gelmeyen bir dostum vardı 2 gün sıra arkadaşımdı sadecesınıfı geçti. Bu devirde sınıfta kalanın aklından şüphe ederim tüm derslerden 35 40 alsan bile hocalar 50 ye tamamlayıp geçiriyor öğrencileri bu puanı almak işin türkçe lisanını bilmek yeterli. Git müdürle konuş silerler.
Çalışmanız çok iyi tebrik ederim, aynı şeyleri yaşadım yine, klişe şeyleri söylemek istemiyorum fakat yaşadığım şeyler olduğu için klişe sayılmaz. Babam sürekli çalış çabala derdi, gram takmadım sürekli oyun oynadım, gezdim dolaştım. Meslek lisesinde okuyordum, 3.sınıfta kafam yerine gelmeye başladı ve o zaman çalışmaya başladım, şuan Bolu Abant İzzet Baysal'da PR bölümü okuyorum. Sakın motivasyonunu kaybetme, nasihat veren yakınların hep haklı çıkıyor çünkü. Aynısını kardeşime de söylüyorum..Bak motivasyon videosu gibi konuşmak istemem fakat insanları sadece bu şekilde düzeltebiliyorumBak şimdi çalıştığın bir iş yok diye varsayıyorum, sen bir şeyi eğer istersen asla işte ben anlamam, ben yapamam falan demez. İlk önce senin bu huyunu düzeltmen gerek, sonra ise 2 sene sonradaki sınava asılman gerekiyor. Benim abim 2 sene mezuna kaldı ve şuanda üniversiteli Allaha şükür ve bana hep çalış çalış çalış (ders manasında) diyordu. Bende 1 sene sonra LGS sınavına gireceğim ve sınavlarım kötüydü, abimin karşısına geçtim dedim abi işte böyle abim öyle bir konuştu ki yemin ederim nutkum tutuldu konuşamadım önünde ağlamaya başladım (hayatımda neredeyse hiç ağlamadım). O kadar üzücüydü ki yatakta bile ağlamıştım ama sonra kendime bir söz verdim dedim ki ulan bir sınavın var sadece bir sınav sen çalışıyor musun Kerem dedim kendime. O günün sonunda anneme de anlattım bir şey demedi ama üzüldüğü belliydi. O günden beri kendime bir söz verdim dedim ki sen bu sınavı kazanacaksın başka çaren yok dedim o gün bu gündür kendi sıkalamın 2 katında çalışıyorum. Biraz içimi döktüm gibi oldu
O devamsızlık düzeliyor diye biliyorum veli imzasıyla.
Aslında arkadaşa yazı yapacaktım ama biraz içimi döktüm gibi olduÇalışmanız çok iyi tebrik ederim, aynı şeyleri yaşadım yine, klişe şeyleri söylemek istemiyorum fakat yaşadığım şeyler olduğu için klişe sayılmaz. Babam sürekli çalış çabala derdi, gram takmadım sürekli oyun oynadım, gezdim dolaştım. Meslek lisesinde okuyordum, 3.sınıfta kafam yerine gelmeye başladı ve o zaman çalışmaya başladım, şuan Bolu Abant İzzet Baysal'da PR bölümü okuyorum. Sakın motivasyonunu kaybetme, nasihat veren yakınların hep haklı çıkıyor çünkü. Aynısını kardeşime de söylüyorum..
Velisi müdür ile görüşürse kalmaz.Zaten sınıfta kalıyorsun. Gitmenin bir anlamı bence yok. İkinci dönemi bekle, açık liseye geç.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.