Devlet madalyalarından Atatürk kabartması kaldırıldı

  • Konuyu başlatan Lodge
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 223
  • Görüntüleme 13B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaynak. Danıştay 10. Dairesi tarafından alınan kararla birlikte, devlet madalyalarından Atatürk kabartması kaldırıldı. Yorumlarınızı merak ediyorum.

1615639574542.png


Gerçekten şaka gibi, yazıklar olsun diyorum.
 
Osmanlı'da en yenilikçi padişahlardan biri III. Selim'di. Dönemin din görevlileri, imamları, kadı efendileri pek sevmezlerdi. Zaten öldürüldü. Onu kendine ders alan II. Mahmut, daha büyük bi yenilikçiydi. Onu da gavur sultan ilan ettiler. Bu padişahların "gavur" ilan edilmelerinde din görevlileri sınıfı, şeyhülislamlar büyük rol oynadı. Kıssadan hisse; "dinci" denilen ve dini siyasetle bir tutanlar her zaman vardı ve her zaman hedeflerinde yenilik, düzen, dirlik getirmeye çalışan liderler oldu.
Şaşırmıyorum. Sarı Kurt Medreseleri kapattı, herkesin sarık takmasını yasakladı, diyaneti kurdu, Türk milletinin şarlatanlarca kandırılmasını önlemek için elinden geleni yaptı. Balık hafızalı millet unuttu, dinci unutmadı.
Kimseyi hedef göstermiyorum, yanlış anlaşılmasın. Forumda yasak olmasa bile ne siyasi ne dini yorum yaparım, görüşlere saygım var. Sadece tarihte de bu işler böyleydi diye örnek veriyorum. Daha da geriye gidip Antik Mısır'da Amenhotep (Akhenaton) devrine bakın, ordaki dinci sınıfı adam tahttan indikten sonra resmen tarihten sildirdiler, zındık kral olarak bilindi :)
Benim tarihten öğrendiğim, dinciler ile devrimci liderler her daim çatışmışlar, her daim o liderlerin kuyuları dinciler tarafından kazılmıştır. Fakat tarih gösterir ki binlerce yıl sonra bile Akhenaton hatırlanırken, onu kafir kral ilan edenlerin kemiklerinin tozları dahi kalmamıştır.
(Tamamen objektif verilere dayalı, tarihi gerçekler üzerine bir yorumdur, amaç tartışma başlatmak değildir)
Saygılar
 
Atatürk'ü unutturmaya çalışıyorlar. Bundan 20 30 yıl sonra paraların üstünde vs RTE olmazsa bir şey bilmiyorum.(Bence)
Yapmaya yaparlar. Ülkeden umudum yok artık. Yeni seçimlerde dahi kazanabilme ihtimalleri var şuan ki iktidar partinin. Adamlar Yüksek Seçim Kuruluna müdahele edebiliyor. İstanbul seçimlerini hatırla. Ekrem İmamoğlu ilk kazandığında seçim tekrarlanmıştı. Gerçi ikinci seçimde yine Ekrem İmamoğlu daha büyük fark atarak kazandı. Devletin her kurumundalar artık, devleti diledikleri gibi yönetebiliyorlar. Telefondan kültür vergisi alan, su faturasından TRT vergisi alan hükümet bundan sonraki seçimi de kazanır ülkeye Monarşi denilen yönetim biçiminide getirir. Bizim milletimiz koyun çünkü, araştırma merakı yok. Kulaktan dolma bilgiler ile siyaset tartışan bir nesle denk geldik.
 
Sana fazla gelse de, en azından o senin atan yani, en azından devletini o kurdu. Bu açıdan düşünmeni önerim. Herkesin fikrine saygı göstermek gerek.

Cidden mi? Bu fikre saygı duyacağıma ölürüm daha iyi.

Sen o diktatörünün resmini görmeye devam et. Kesin sen Avrupa bizi kıskanıyor falan da diyorsundur. Ben anlamıyorum Atatürk gibi bu ülkeyi kuran ülkeyi kalkındıran bir insanı neden istemiyorsunuz? Küfür edip yasaklanmak istemiyorum.

Hocam size de herkesin demek istediği şeyi söylediğiniz için minnettarım. (önceki küfürlü mesajınız) çünkü bu arkadaş cidden dediğiniz kelimenin hayat bulmuş hali. Uyarı yediniz sanırım.
 
Sakin mi olalım? Kardeşim Fatih Sultan Mehmet'e laf edilse ayağı kaldırırsınız, Atatürk'e sövülse sakin olun. Hadi oradan.

Ne alakası var hocam? Konuyu demedim, başta bir arkadaş yanlış bir yorum yapmış ondan dolayı dedim. İkisi benim gönlümde aynı yerde.
 
Atatürk bir fikirdir, fikirler ölümsüz.

Bir kaç yıla Mansur başkanımın etkisini göreceğiz :).

İyi olmuş. Artık her yerde Atatürk resmini görmeyeceğim. Zaten yeterince heykeli var, bunlar yeter.
Kahvehane tarihçisi (popcorn) ile ilgili blog girdime kızgın atan da sizdiniz, o da aynısını diyordu; rüyanızda bile göreceksiniz, hahaha.

Gerçi, size şaşırmamak gerek. "Keşke yunan galip gelse idi" diyen, Mehmet Aktif Ersoy'a hakaretler eden bir bedevi atığını savunanları ciddiye almak benim hatam, kendimden özür dilerim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı