Çözüldü Devlet üniversitelerinde MYP ile yatay geçiş mümkün mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SkyDusk

Kilopat
Merhaba arkadaşlar bir sorum var, bir devlet üniversitesinin yıl içinde ortalama ile yatay geçiş kabul edip yıl sonu merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş kontenjanı açmaması mümkün mü?

Çözüm
Her üniversiteye MYP ile yatay geçiş olabilir, bir seferliğe mahsus yapabiliyorsunuz. Sınava girdiğiniz seneki puanınız ile tercih yapabiliyorsunuz ve o seneki puanlar baz alınıyor. Puanınız üzerindeki bölümleri de tercih edemiyorsunuz.
Her üniversiteye MYP ile yatay geçiş olabilir, bir seferliğe mahsus yapabiliyorsunuz. Sınava girdiğiniz seneki puanınız ile tercih yapabiliyorsunuz ve o seneki puanlar baz alınıyor. Puanınız üzerindeki bölümleri de tercih edemiyorsunuz.

Çözüm

Teşekkür ederim bunlar hakkında haberdarım, fakat üniversitenin sitesinde merkezi yatay geçiş kısmında geçmek istediğim program görünmüyor, programın 2. yılı yani geçen seneden puanı oluşmuş durumda, benim de geçen sene girmeye puanım yetiyordu oraya. Bölüm başkanı da emin olmamakla birlikte MYP için kontenjanın olduğunu söylemişti. Kesin şekilde kontenjanı vardır mı diyorsunuz? Üniversitenin öğrenci işleriyle de görüştüm onlar da olması lazım pazartesi bir daha bakalım diye yanıt gönderdiler, endişelendim biraz çünkü seçim yerinde görünmüyor hiç mi açmadılar acaba diye düşünüyorum.

Anladım çok teşekkür ederim, kontenjan 25 kişinin %30'undan yaklaşık 7 kişi filan olur sanırım eğer kurallara göre yaparlarsa.

Merhaba hocam benim bir sorum olacaktı ben Kıbrıs'ta İngilizce ön lisans bir bölüm okuyordum Türkiye'ye geçmek istiyorum transkript belgem ve ders içerikleri İngilizce haliyle sence bir sorun olur mu başvurumda bilgili gibisiniz.

Merhaba hocam benim bir sorum olacaktı ben Kıbrıs'ta İngilizce ön lisans bir bölüm okuyordum Türkiye'ye geçmek istiyorum transkript belgem ve ders içerikleri İngilizce haliyle sence bir sorun olur mu başvurumda bilgili gibisiniz.
Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş ve normal yatay geçiş farklı şeyler, hangisiyle yapacaksınız?
Benim orjinal sorum normal yatay geçiş olan her üniversitede myp ile yatay geçiş olur mu idi ama modlar değişmiş sanırsam.

Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş ve normal yatay geçiş farklı şeyler, hangisiyle yapacaksınız?
Benim orijinal sorum normal yatay geçiş olan her üniversitede MYP ile yatay geçiş olur mu idi ama modlar değişmiş sanırsam.

Merkezi Yerleştirme Puanı ile geçiş yapacağım bu arada öğrenci işleriyle konuştum sorun olmaz dediler umarım geçişimiz olur hocam teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı