Devlet üniversitesi bursu kesilir mi?

Semihself

Hectopat
Benim bahsettiğimiz üniversiteler devlet üniversitesi, yani İTÜ ve ODTÜ gibi üniversiteler. Tam burs veya %50 gibi burs veriyor. Tam burslu bir şekilde girdik diyelim, dersten kalma vb. durumlarda burs kesilir mi? Aşağıya örnek bırakacağım.

Benim bahsettiğimiz üniversiteler devlet üniversitesi, yani İTÜ ve ODTÜ gibi üniversiteler. Tam burs veya %50 gibi burs veriyor. Tam burslu bir şekilde girdik diyelim, dersten kalma vb. durumlarda burs kesilir mi? Aşağıya örnek bırakacağım.

Hocam bunlar Kıbrıs kampüsü burs dediği para almicaksınız vericeğiniz para kesilir. 2 sene üst üste kalmazsanız kesilmez herhalde.

Hocam bunlar Kıbrıs kampüsü burs dediği para almicaksınız vericeğiniz para kesilir. 2 sene üst üste kalmazsanız kesilmez

Para almayacağımı biliyorum. Merak ettim tam burslu şekilde okursam kesilir mi diye. Ayrıca KKTC Kampüsü olduğunu bilmiyordum. İyi oldu öğrendiğim :)

O burslar ÖSYM bursu. Bursu size ÖSYM veriyor. Bazı bölümler için olan burslardan bahsediyorsanız o başka. Bu ÖSYM bursu olanlar kalsanız dahi kesilmez. Lakin yine de azami eğitim süresi var. Lisans için 2 yıl hazırlık 6 yıl bölüm şeklinde olması lazım.

O burslar ÖSYM bursu. Bursu size ÖSYM veriyor. Bazı bölümler için olan burslardan bahsediyorsanız o başka. Bu ÖSYM bursu olanlar kalsanız dahi kesilmez. Lakin yine de azami eğitim süresi var. Lisans için 2 yıl hazırlık 6 yıl bölüm şeklinde olması lazım.

ÖSYM bursu nedir tam olarak? Tercihlerimize herhangi bir özel vakıf üniversitesinin tam burslu bölümünü yazdık ve yerleştik diyelim bu mu? Sonrasında bu esnada sınıfta kalma ya da alttan ders alma durumlarında bursun kesilmesi ya da ücret istenmesi gibi bir durumla karşılaşır mıyım? Atılım Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi ve Başkent Üniversitesinde tam burslu bölümlere sıralamam yetiyor ama biraz tereddütte kaldım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı