Anladım. Teşekkürler. Başlangıç için hangi programla başlamamı tavsiye edersin?
Ne yapmak istediğine bağlı öğreneceğin dil.
Türkiye'de freelance iş yapmak için ve kolay proje bulmak için PHP öğrenebilirsin.
Yok kurumsal şirkette çalışırım dersen, Java, C#, iki seçenek baskın.
Biraz yapay zeka, makine öğrenmesi vs yönelirim dersen python, ama bu alan için çok çok çok çok iyi Matematik gerek. İnternette bir sürü kütüphane var bu algoritmaları çalıştırmak için ama bir şirkete girince hiçbirini kullanmıyor hepsini kendileri yazıyor. Daha fazla kendilerine göre ayarlayıp, ihtiyaçları doğrultusunda kullanıyorlar. Bu sebeple Matematik çok önemli oluyor bu alanda.
Biraz yurt dışı bakarım dersen, golang bu sıralar fena değil, yeni startuplar çok tercih etmeye başladı.
Biraz web tarafında olmak istiyorum, daha basit geliştirme süreci vs dersen JavaScript, hem mobil de yazabilirsin JavaScript ile birkaç kütüphane, Framework mevcut.
Çok fazla global olmak ve dünya devi markalarda çalışmak istiyorum dersen, C++ öncelik ver. Her dil ile dünya devi şirketlerde çalışabilirsin fakat C++ bu şirketler tarafından en çok aranan kriter, daha çok şansın olur, ikinci Java gelir şu an.
Ben de şu an at&t şirketinin geliştirmesini yapan bir şirkette çalışıyorum ve Java yazıyorum. Şahsen biraz daha startup insanı olduğum için bu sıralar, golang JavaScript ve PHP ile ilgili freelance işler yapıyorum, Avrupa bir şirkette golang developer olarak girmeyi planlıyorum.
Bir çok bilgi internette mevcut zaten, umarım yardımcı olmuştur bu mesaj.