Devletin sunduğu yazılım dersleri

Lise ve üniversitede devlet okuluna gittim. İkisi de TR'nin en iyilerindendi. Okullar bedava, kütüphaneler bedava ve elinizin altında Internet gibi bir nimet var. Dünyanın en iyi üniversitelerinin dersleri açık. Eğitim hayatımda bir tek yüksek lisansım için para gerekliydi (ABD). Onun dışında sıkıntı olmadı.

Girin güzel bir devlet üniversitesine, yüksek ortalamayla bitirin, kulüplere katılın, yarışmalara katılın, İngilizcenizi geliştirin, iyi yerlerde staj yapın. Önünüze ne imkanlar çıkacak göreceksiniz.
Teşekkürler rehber için, benim de düşündüklerim bu yönde. Şu an okuduğum lise devlet, büyük ihtimalle gideceğim üniversitede de öyle olacak. Önemli olan insanın kendini geliştirmek isteyip azim göstermesi. Aktivite ve imkan açısından İstanbul daha avantajlı geliyor, o yüzden hedefim o yönde.

Yazılım için sağlam sistem şart mı?
Bir de mesela diyelim kodlamayi veya yazılımı öğrendik daha sonra ne olacak?

Gerek yok saglam sisteme, ben bazen telefonumdan baglaniyorum bir kac kod yazip godneriyorum sunucuya. Tabletten de yaptığım zamanlar oldu. Duzgun calisan bir makinen olsun isini gorur.

Nasil ne olacak, ogrendikten sonra ise baslarsin, freelancer is yaparsin vs. boyle sacma soru mu olur :) her gun ogrenmeye devam edeceksin. Bugun ogrendin yarin devam etmezsen ogrendiklerin eskir. Yenilerini takip etmen lazim. Bu isi yaptigin surece ogreneceksin. Ogrendikce de calisir para kazanirsin, freelance is olur, bir yere girersin orasi olur, okulunu okursun olur.

Gerek yok saglam sisteme, ben bazen telefonumdan baglaniyorum bir kac kod yazip godneriyorum sunucuya. Tabletten de yaptığım zamanlar oldu. Duzgun calisan bir makinen olsun isini gorur.

Nasil ne olacak, ogrendikten sonra ise baslarsin, freelancer is yaparsin vs. boyle sacma soru mu olur :) her gun ogrenmeye devam edeceksin. Bugun ogrendin yarin devam etmezsen ogrendiklerin eskir. Yenilerini takip etmen lazim. Bu isi yaptigin surece ogreneceksin. Ogrendikce de calisir para kazanirsin, freelance is olur, bir yere girersin orasi olur, okulunu okursun olur.
Anladım. Teşekkürler. Başlangıç için hangi programla başlamamı tavsiye edersin?

Anladım. Teşekkürler. Başlangıç için hangi programla başlamamı tavsiye edersin?

Ne yapmak istediğine bağlı öğreneceğin dil.

Türkiye'de freelance iş yapmak için ve kolay proje bulmak için PHP öğrenebilirsin.

Yok kurumsal şirkette çalışırım dersen, Java, C#, iki seçenek baskın.

Biraz yapay zeka, makine öğrenmesi vs yönelirim dersen python, ama bu alan için çok çok çok çok iyi Matematik gerek. İnternette bir sürü kütüphane var bu algoritmaları çalıştırmak için ama bir şirkete girince hiçbirini kullanmıyor hepsini kendileri yazıyor. Daha fazla kendilerine göre ayarlayıp, ihtiyaçları doğrultusunda kullanıyorlar. Bu sebeple Matematik çok önemli oluyor bu alanda.

Biraz yurt dışı bakarım dersen, golang bu sıralar fena değil, yeni startuplar çok tercih etmeye başladı.

Biraz web tarafında olmak istiyorum, daha basit geliştirme süreci vs dersen JavaScript, hem mobil de yazabilirsin JavaScript ile birkaç kütüphane, Framework mevcut.

Çok fazla global olmak ve dünya devi markalarda çalışmak istiyorum dersen, C++ öncelik ver. Her dil ile dünya devi şirketlerde çalışabilirsin fakat C++ bu şirketler tarafından en çok aranan kriter, daha çok şansın olur, ikinci Java gelir şu an.

Ben de şu an at&t şirketinin geliştirmesini yapan bir şirkette çalışıyorum ve Java yazıyorum. Şahsen biraz daha startup insanı olduğum için bu sıralar, golang JavaScript ve PHP ile ilgili freelance işler yapıyorum, Avrupa bir şirkette golang developer olarak girmeyi planlıyorum.

Bir çok bilgi internette mevcut zaten, umarım yardımcı olmuştur bu mesaj.

Bu sektörde deneyimli biri olarak söylüyorum. Açtıkları site yerine YouTube'da tutorial serisi izleseniz daha verimli olur. İçerikler çok zayıf. He onu bunu geçtim, geliştirmek isteyen kişi devletin sitesini beklemez. Açar YouTube, açar Udemy her yerde var. Bu site olsa da olmasa da öğrenebilirsiniz. Ben yerinizde olsam 40TL verir Udemy'de krallar gibi eğitimler var birine kayıt olurum. Çok geç olmadan...
Hocam Allah aşkına nerede deneyiminiz var? Ney hatalı site şuan bazı eksiklere sahip olabilir ama kime ne zararı var? Tamamen ücretsiz bir şekilde eğitim veriliyor ücret talep edilmiyor ve kalitesiz dediğiniz eğitmenler kimler? Udemy'den neden 40 TL vereyim? En basit örneğini vereyim web programlama için Volkan Alakent hoca var siz neye dayanarak eğitim kalitesinin kötü olduğunu söylüyorsunuz? Siz şunu kast ediyorsunuz ne gerek vardı? Neye gerek var Allah aşkına git Youtube izle git Udemy izle devlet yazılımı bilen adam aramıyor zaten insanlar özellikle çocuklar ilgi duysun istiyor bu işe, daha önce yazılımcılar için boş adam denirdi bu ülkede biraz değeri artar he belki deneyimli arkadaşım? Eğitimleri beğenmezsiniz siteyi beğenmezsiniz eyvallah ama kalkıp ne gerek var demek bana çok abes geliyor. Güzel bir terim vardır umarım ceza almam "Ota boka muhalif olma(ya)" gerek yok saygılar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı