Devletin sunduğu yazılım dersleri

Eğer yazılıma giriş değerinde dillerden birini tercih ederseniz günlük kullanımda kasmayan bir cihaz işinizi görür.
Birikim, deneyim, okulla beraber yapılacaklara da gelince kaç yaşında olduğunuzu bilmiyorum ama ben lise öğrencisiyim ve seneye sınava gireceğim. Bu zamanlarda ve ileride ne olacağı belli olmadığı için ben de kendimi yazılımda geliştirmeye, en azından bir temelim olmasına karar verdim.
Örnek vereyim şu an Udemy'den Mustafa Murat Coşkun'un Python eğitimine bakıyorum ve kendisi eğitimde de söylediği gibi bulunduğu üniversiteye gelmeden daha önce yazılımla haşır neşir olmamış. Yani bu kendinizi cidden verip azimle, istekle çözebileceğiniz bir konu. Evet daha erken başlamak güzel ama bunu yapmamak çok büyük bir kayıp değil eğer başarmak isterseniz.
Bende seneye sınava gireceğim. Ama dilden gireceğim. Anadolu lisesinde okuyorum. Evet biraz garip... Eğer yazılımdan hoşlanır isem sayisaldan gireceğim. Bu arada Matematiğim güzel. Bilmiyorum dili sevdiğim için dilden girmek istedim. Neyse durum bu. Yapabilirsem...
Yazılımcı olmak için üniversitesini okumanız gerekli doğru mu?
Yani. Sorduğum soruya bak😋

Bende seneye sınava gireceğim. Ama dilden gireceğim. Anadolu lisesinde okuyorum. Evet biraz garip... Eğer yazılımdan hoşlanır isem sayisaldan gireceğim. Bu arada Matematiğim güzel. Bilmiyorum dili sevdiğim için dilden girmek istedim. Neyse durum bu. Yapabilirsem...
Bu müfredat karışıklığı içinde devletin "Seçmeli" diye verdiği derslerde bilişim dersini seçmeme imkan dahi tanınmazken şu an devlet "Gençlere Müjde!" olarak yazılımcı projesi olduğunu söylüyor. Bu konuda garipler cidden. Beynimizin öğrenmeye en açık olduğu yaşlarda gereksiz dolu bir müfredatla, sınavdan sonra unutacağımız şeylerle boğuşuyoruz.
Eğer cidden ilginiz olduğunu düşünüyorsanız bir başlayın, görün derim. Meslek seçiminizi etkilemese bile katkıları olacaktır.

Bu müfredat karışıklığı içinde devletin "Seçmeli" diye verdiği derslerde bilişim dersini seçmeme imkan dahi tanınmazken şu an devlet "Gençlere Müjde!" olarak yazılımcı projesi olduğunu söylüyor. Bu konuda garipler cidden. Beynimizin öğrenmeye en açık olduğu yaşlarda gereksiz dolu bir müfredatla, sınavdan sonra unutacağımız şeylerle boğuşuyoruz.
Eğer cidden ilginiz olduğunu düşünüyorsanız bir başlayın, görün derim. Meslek seçiminizi etkilemese bile katkıları olacaktır.
O konuda haklısınız. Öğretmenlik dışında belki hiçbir konuyi kullanmayacağız. Normal bir birey olarak. Dediğinize hak veriyorum. Ama sorun şu yazılım okulları hep ücretli okullar.
Şunu belirtmek istiyorum laptopum E1 2100 lı çift çekirdekli 1Ghz li bi laptop. Işime yaramaz diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Yenilenmeli mi yazılım için. Gerçekten hevesliyim. Bakalım sönecek mi😁

O konuda haklısınız. Öğretmenlik dışında belki hiçbir konuyi kullanmayacağız. Normal bir birey olarak. Dediğinize hak veriyorum. Ama sorun şu yazılım okulları hep ücretli okullar.
Evet benim de araştırdığım kadarıyla yazılım mühendisliği bölümleri özel okullarda hep, %100 burslu girmek için ilk 10 bin - 20 bin arası bir sıralama gerekiyor. İyi üniversitelerde ise bilgisayar mühendisliği uçuk sıralamalarda. İmkansız diye bir şey yok tabii ki tercihinize kalmış :)

Ailem destek veriyor yazılım konusunda ama maddiyata gelince 0. Durumunuz kötüde değil hani... Garip.
Durumumuz*
Teşekkürler herkese bu konuda yardımcı olduğu için♥️
@The Butcher of Blaviken eyvallah kardeşim
Okumasam bile kendime site vs yapabilirim buda bir şey. Öğretmen olabilir isem dersle alakalı programlar yazabilirim hiçten iyidir yani.

Ailem destek veriyor yazılım konusunda ama maddiyata gelince 0. Durumunuz kötüde değil hani... Garip.
Durumumuz*
Bazı durumlarda(Genelde) kişisel gelişimle ilgili çoğu şey paraya dayanıyor maalesef, benim de çok imkanım yok bu konuda. Yoksa dil için yurtdışına gitmeyi veya bölümümü yurtdışında güzel bir okulda okumayı, hem CV'mde yer alacak hem hayata bir şeyler katacak tecrübeler yaşayabilmek isterdim.
Elimizden geldiği kadarıyla kendimizi geliştireceğiz, hiçbir şey bahane olmamalı. Elimize verilmeyen imkanları biz yaratmaya çalışacağız. Sonra bir yerlere gelmek için tırnaklarımızla kazıdığımız ülkede yeri gelip işsiz kalıp, değer görmeyince "Gençler ülkede durmuyor" diyecekler. Direkt sistemi suçlayamam ama cidden başarılı insanları burada tutacak bir sebep olduğunu düşünmüyorum memleket hasretiyle yanmıyorlarsa.

Bazı durumlarda(Genelde) kişisel gelişimle ilgili çoğu şey paraya dayanıyor maalesef, benim de çok imkanım yok bu konuda. Yoksa dil için yurtdışına gitmeyi veya bölümümü yurtdışında güzel bir okulda okumayı, hem CV'mde yer alacak hem hayata bir şeyler katacak tecrübeler yaşayabilmek isterdim.
Elimizden geldiği kadarıyla kendimizi geliştireceğiz, hiçbir şey bahane olmamalı. Elimize verilmeyen imkanları biz yaratmaya çalışacağız. Sonra bir yerlere gelmek için tırnaklarımızla kazıdığımız ülkede yeri gelip işsiz kalıp, değer görmeyince "Gençler ülkede durmuyor" diyecekler. Direkt sistemi suçlayamam ama cidden başarılı insanları burada tutacak bir sebep olduğunu düşünmüyorum memleket hasretiyle yanmıyorlarsa.
Acı ama gerçek 🤷

Bu derslerden nasıl yararlanabilirim acaba?
Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

İngilizce bilmeyenler ya da sıfırdan başlayacaklar için yararlı olabilir. Ancak bilişim dünyasında geçerli dilin İngilizce olduğu ve webte bulunan en güncel ve en geçerli kaynakların hepsinin İngilizce olduğunu da unutmamak lazım.

Lise ve üniversitede devlet okuluna gittim. İkisi de TR'nin en iyilerindendi. Okullar bedava, kütüphaneler bedava ve elinizin altında Internet gibi bir nimet var. Dünyanın en iyi üniversitelerinin dersleri açık. Eğitim hayatımda bir tek yüksek lisansım için para gerekliydi (ABD). Onun dışında sıkıntı olmadı.

Girin güzel bir devlet üniversitesine, yüksek ortalamayla bitirin, kulüplere katılın, yarışmalara katılın, İngilizcenizi geliştirin, iyi yerlerde staj yapın. Önünüze ne imkanlar çıkacak göreceksiniz.

Lise ve üniversitede devlet okuluna gittim. İkisi de TR'nin en iyilerindendi. Okullar bedava, kütüphaneler bedava ve elinizin altında Internet gibi bir nimet var. Dünyanın en iyi üniversitelerinin dersleri açık. Eğitim hayatımda bir tek yüksek lisansım için para gerekliydi (ABD). Onun dışında sıkıntı olmadı.

Girin güzel bir devlet üniversitesine, yüksek ortalamayla bitirin, kulüplere katılın, yarışmalara katılın, İngilizcenizi geliştirin, iyi yerlerde staj yapın. Önünüze ne imkanlar çıkacak göreceksiniz.
Spesifik bir bölümden mi bahsediyoruz? Yoksa herhangi bölüm olabilir mi?
Ha sizde haklısınız. Karaktersiz arkadaş gibi oldum ama...😋😂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı