Devletin yönetim biçimi nasıl olmalıdır?

Kemalizm'in 6 okuna bakarak anlayabilirsiniz. Devletçilik konusuna şahsen çok katılmasam da genel olarak iyi bir fikir veriyor. Merak ederseniz detay anlatabilirim. Ben şahsen Dünya'nın düzenine lanet etmiş birisi olduğum için herhangi bir yönetim biçimi (demokrasi dahil) bana mantıklı gelmiyor, kötünün iyisi geliyor.

Nasıl sonuçlar gördüğünüzü çok merak ettim hocam laiklik konusunda. Asıl şu anda dışarıdan "laik" olarak görülen ve 20 senedir aynı iktidara sahip güzide Türkiye'mizde laik olamamış laikliğin sonuçlarını ağır şekilde görüyoruz. Ve bunun maalesef en kötü yanı eğitimde. Örnek vermek gerekirse; din kültürü dersinin ahlak bilgisiyle birleşik olması, din derslerinde yalnızca sünni müslümanlığın anlatılması, müfredatta evrim teorisinin bulunmaması, imamhatip okullarının bulunması, vb. Fark ettiyseniz, saydığım sebeplerin tümü, devleti yöneten muhafazakar tayfanın kafasına göre eğitime el atması (imamhatipler akp döneminde açılmadı, farkındayım, fakat söylediklerim sadece akp için değildir) ve el attığı eğitim sistemini dışkıya çevirmesinden dolayıdır. Eğitimi laiklikten uzaklaştırmak, Türkiye'ye yapılabilecek en büyük kötülüklerden bir tanesidir. Çok kafa ütülemek istemiyorum fakat bu konuda dilerseniz tartışabiliriz.

Son düzenleme:
Mantikli evet. En temelde devlete karsi olmamizin nedeni gonullulukle tabi olmuyor olusumuz. Bir sirket talep edenlerin kendi mulkiyetleri icerisinde tekel olarak ve hatta devlet adiyla da var olabilir. Kendi komunlerini kuranlar da olur belki. Ben bu sirketten hizmet almak istemedigim halde mulkiyetime saldirip vergi alip hizmet dayatmadigi surece sorun yok.

Merhaba hocalarım, biraz beyin fırtınası yapalım.

Devletin yönetim biçimi nasıl olmalıdır ve neden?
Devletçilik politikası ile yönetilmeli. Yönetim şekli ise halka göre olmalı.
Eğer halk IQ'su Fransa gibiyse laiklik
Türkiye gibiyse monarşi ile yönetilmeli.

Vatansever (hatta daha da ileri gidersek milliyetçi), liyakatli ve laik kişiler tarafından tek parti düzeninde yönetilmelidir.

Halk bilincli olmadigi surece devletin yonetim seklinin bir onemi yok. Fakat minarsizm iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…