Devletin yönetim biçimi nasıl olmalıdır?

Kemalizm'in 6 okuna bakarak anlayabilirsiniz. Devletçilik konusuna şahsen çok katılmasam da genel olarak iyi bir fikir veriyor. Merak ederseniz detay anlatabilirim. Ben şahsen Dünya'nın düzenine lanet etmiş birisi olduğum için herhangi bir yönetim biçimi (demokrasi dahil) bana mantıklı gelmiyor, kötünün iyisi geliyor.

Kemalizm diktatörlük şeklinde işlemez ama hocam. Bugün fazla 28 şubat editi izlemişsiniz. Neden kemalist diktatörlük hocam?

Laik sistem aslında güzel işlese kullanışlı olabilir ancak halkın cahil olması sonucunda Demokrasi ve Laik sistem halka çok büyük zararlar vermekte. Görüyoruz sonuçlarını.
Nasıl sonuçlar gördüğünüzü çok merak ettim hocam laiklik konusunda. Asıl şu anda dışarıdan "laik" olarak görülen ve 20 senedir aynı iktidara sahip güzide Türkiye'mizde laik olamamış laikliğin sonuçlarını ağır şekilde görüyoruz. Ve bunun maalesef en kötü yanı eğitimde. Örnek vermek gerekirse; din kültürü dersinin ahlak bilgisiyle birleşik olması, din derslerinde yalnızca sünni müslümanlığın anlatılması, müfredatta evrim teorisinin bulunmaması, imamhatip okullarının bulunması, vb. Fark ettiyseniz, saydığım sebeplerin tümü, devleti yöneten muhafazakar tayfanın kafasına göre eğitime el atması (imamhatipler akp döneminde açılmadı, farkındayım, fakat söylediklerim sadece akp için değildir) ve el attığı eğitim sistemini dışkıya çevirmesinden dolayıdır. Eğitimi laiklikten uzaklaştırmak, Türkiye'ye yapılabilecek en büyük kötülüklerden bir tanesidir. Çok kafa ütülemek istemiyorum fakat bu konuda dilerseniz tartışabiliriz.

Son düzenleme:
Ufak bir düzeltme yapayım. Anarko kapitalizmde devlet yok değil. Gönül ilişkisine dayalı bir devlet yapısı pekala kurulabilir. Tüm dünyanın anarko kapitalist olması lazım gibi bir beklenti yoktur. Lakin bu gönüllülük esasına dayandırılması gerekiyor. Fark bu. Hatta şöyle ki, anarko kapitalist bir düzende devlet kurmak ya da devlet çatısı altında olmak engellenirse asıl bu en temel şeylerin çiğnenmesi ve hatta ahlaksızlık olacaktır. Çünkü bu durum apaçık özel mülkiyet ve saldırmazlık ilkesinin ihlali olacaktır. Bir anlamda özel mülkiyet devletleri denilebilir sanırım, çok spekülatif bir tanım olarak.
Mantikli evet. En temelde devlete karsi olmamizin nedeni gonullulukle tabi olmuyor olusumuz. Bir sirket talep edenlerin kendi mulkiyetleri icerisinde tekel olarak ve hatta devlet adiyla da var olabilir. Kendi komunlerini kuranlar da olur belki. Ben bu sirketten hizmet almak istemedigim halde mulkiyetime saldirip vergi alip hizmet dayatmadigi surece sorun yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı