Devlette işe girmek için bilgisayar programcılığı vs bilgisayar öğretmenliği

Shukurani

Decapat
Katılım
27 Şubat 2022
Mesajlar
133
Meslek lisesi bilişim teknlojileri bölümü mezunuyum yeni mezun oldum. TYT AYT sınavına girdim AYT pek iyi geçmedi çok çalışmamıştım 300 bin barajını gireceğimi sanmıyorum. 300 bine giremezsem TYT puanımla bilgisayar programcılığını tercih etmeyi düşünüyorum ama mezun bayağı fazla var devlete atanmak istediğimden memurluk mu? Öğretmenlik mi? Kararsız kaldım.
Mezuna kalıp bilgisayar öğretmenliği kazanmalı mıyım? Ünüversite ve mezun sayısı az bu yüzden sıralamaları düşük 250 bine falan girmen gerek atanma sayısıda az ileride belki artar.

Bilgisayar programcılığı okuyup ön lisans KPSS'den atanmak mı? Ön lisans KPSS her iki senede bir oluyor sanırım.

Bir sene çalışıp bilgisayar öğretmenliği okuyup öğretmen KPSS'den atanmak mı?
 
Ana müfredatta bir değişiklik yok diye biliyorum. MTOK dedikleri zaten bildiğiniz üzere meslek lisesi çıkışlılar için. Bildiğim kadarıyla 1 sene boyunca 11-12. sınıfta görmedikleri fen derslerini hazırlık niteliğinde alıyorlardı ama o olay kaldırıldı. Normal bilgisayar mühendisliği öğrencisiyle hiçbir farkınız olmuyor bölüm konusunda. Tabii derslerde daha çok zorlanabilirsiniz.
 
Ana müfredatta bir değişiklik yok diye biliyorum. Mtok dedikleri zaten bildiğiniz üzere meslek lisesi çıkışlılar için. Bildiğim kadarıyla 1 sene boyunca 11-12. sınıfta görmedikleri fen derslerini hazırlık niteliğinde alıyorlardı ama o olay kaldırıldı. Normal bilgisayar mühendisliği öğrencisiyle hiçbir farkınız olmuyor bölüm konusunda. Tabii derslerde daha çok zorlanabilirsiniz.

Anladım teşekkürler tavsiyen için elimden geldiğince 100 bine girmeyi çalışacağım :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı