Devletten bedava bina yapmasını bekleme saçmalığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Devletin bedava bina yapma gibi bir zorunluluğu yok, istenmesi de çok saçma. Özellikle 40 yıllık binayı tekrar yapmasını istemek saçmalık. Her şeyin bir ömrü olduğu gibi betonarme yapıların da bir kullanım ömrü var. Ömrünü doldurmuş binanın yıkılıp yeniden yapılıp yapılmama durumu tapu/mülk sahiplerini ilgilendiren bir durum.

Çok güzel bir noktaya değindin, sigortası olanlar parasını alacaklar ama sigorta ödeyen %5 var yada yok maalesef. Burada kaos ortamının oluşmaması ve insanların ölmemesi daha önemli. Sigortam var diye yıkılacak evde oturayım demeye devlet izin vermemeli ben genel konuştum tam anlamamışsın. Millet aç gözlü diye devlet affetmeyecek risk olan yeri yıkacak. Millet DASK'ın peşine düşsün millet hiçbir şey yapmıyor her şey hemen ayağıma gelsin diyor.

Benim evim 30 yaşına geliyor ona rağmen kapısı bacası eskidi, komple restore etmek yerine tamamen yeni teknoloji örnek veriyorum C30-40 modern betonlar var yeniden bir inşaat yaptırma peşindeyim millet denizkumu ile yapılmış zamanında yok fiyatlara aldığı evleri devlet bedava yapsın bize kira parası versin istiyor.

Haklısın bence de devlet çok daha katı olmalı. Vergi kısmına gelince, döviz korumalı mevduat denilen saçma sisteme para yatıranlara da vergilerimiz gitti... Nerede saçma sapan, vatandaş zararına iş, hükümet orada.

Vallahi çok güzel içinizi döktünüz

Geberip gitmemişsin işte milletin anasına söven konuyu çarpıtan beyni olmayan bir ebucehilin torunu daha. Ben İstanbul'da yıkılmak üzere olan kolonun sıvası dökülmüş yıkılacağım diye bağıran 35-40 senelik belli binalardan bahsediyorum. 3 yıllık bina ile bu konunun ne alakası var? sen dolandırılmışsın işte arkadaşlar bunun gibi cahiller yüzünden sistem bu halde. 3 milyona ev aldım diyor olayı anlamıyor CEHALET en büyük sorun! Senin yaşamadığın hayatı yaşıyorum diyor sen bu olmayan zeka ile anca bu kadar olmuşsun daha ben ne diyeyim.

Millet aciktami kalsin yani bu kadarinida dusunemiyorsan ne diyeyim artik

Bu kadar vergi nereye gitti o zaman

Millet aciktami kalsin yani bu kadarinida dusunemiyorsan ne diyeyim artik

Bu kadar vergi nereye gitti o zaman
Deprem vergisi 40 yıllık çürümüş binalarda oturmaya devam eden cahillerin yıkılacak binada bile bile oturup enkaz altında kalması için ödenmedi. Felaket zamanında millet dışarıda kaldığı zaman barınma ve destekleme faaliyetleri için ödeniyor. Mesela adam yeni ev almış ama yıkılmış burada bir dolandırıcılık var o parayla o vatandaşa faizsiz kredi vermen gerekiyor veya TOKİ hakkı. + O parayı çoktan yemişlerdir. Bu kadar konteynır, çadır gıda havadan gelmiyor hepsi hazineden geliyor + millet 2 katını verdi ona rağmen yetmiyor 15 milyon insandan bahsediyorsun 3 öğün yemek ve barınma derken büyük gider.

Kul başına gelmeden neyin ne olduğunu bilemez işte buradan yazmak kolay insanların binaları yıkıldı yani kimi güveniyordu binasına yeni yapılmış 2 veya 3 yıllık binalar yıkıldı evet kabul ediyorum ev depreme dayanıklı olup olmadığına dair birtakım belgeler istemeliydi evi alan kişi ama güvendiker ve bu evlerde oturdular ve ayrıca insanların nerede oturup oturamayacağına oturacak olan kişiden başka kimse karar veremez neymiş parar yoksa doğuda yaşa dermişin gibi senin zihniyetine...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…