Devre dışı bırakılan USB portları sonrası fare çalışmıyor

machnerwin

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yanlışlıkla USB portlarını devre dışı bıraktım. Fare çalışmıyor. O aygıtı etkinleştire tıklıyamıyorum. Bu sorunu BIOS'tan ya da CMD'den çözebilir miyiz? Windows 7 kullanıyorum.

Yanlışlıkla USB portlarını devre dışı bıraktım. Fare çalışmıyor. O aygıtı etkinleştire tıklıyamıyorum. Bu sorunu BIOS'tan ya da CMD'den çözebilir miyiz? Windows 7 kullanıyorum.
Klavyeniz çalışıyor mu? Eğer çalışıyorsa aşağıdaki yöntem 1'i deneyin. Çalışmıyorsa doğrudan yöntem 2'ye geçin.
Yöntem 1:
1. Klavyenizde Windows+R yaparak çalıştır penceresini açın ve aşağıdaki komutu yazarak Enter yapın.
Kod:
devmgmt.msc
2. Şimdi, bir defa Tab tuşuna basarak aygıt kategorileri listesinin bulunduğu bölüme geçiş yapın.
3. Yukarı aşağı ok tuşlarını kullanarak listede hareket edin ve ilgili aygıt kategorisinin üzerine gelin. Örneğin; "Evrensel Seri Veri Yolu denetleyicileri"
4. Şimdi, "Evrensel Seri Veri Yolu denetleyicileri" adlı kategoriyi genişletebilmek için bir defa sağ ok yapın ve aşağı doğru ilerleyerek devre dışı bıraktığınız aygıtın üzerine gelin.
5. Şimdi, klavyenizdeki application (uygulama) tuşuna basın. Bu tuş faredeki sağ tıklama menüsünü temsil eder.
Not: Eğer klavyenizde application tuşu yoksa Shift+F10 yaparak da aynı menüye erişebilirsiniz.
6. Açılan menüde yukarı aşağı ok tuşlarını kullanarak "Cihazı etkinleştir" üzerine gelin ve Enter tuşuna basın.
Geçmiş olsun. Yöntem 1 bu kadardı.
Yöntem 2.
1. Bilgisayarınızı güvenli kipte başlatın.
2. Aygıt yöneticisine gidin ve ilgili aygıtın üzerine sağ tıklayarak kaldır deyin. Bu şekilde Windows'u normal şekilde başlatırsanız aygıt sürücüsünü yeniden yüklemesi gerekir.
Kolay gelsin.

Sorunu çözdüm, teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…