Devre Dışı Kalan WiFi Nasıl Etkinleştirilir?

Arkadaşlar, kullanıcı adı şifre bilmiyor, IP adresi ile giriş yapmaya çalıştığı zaman Wİfi kapalı olduğu için arayüze giremiyor. Dolayısı ile ayar yapamıyor. Reset atmak çözüm değil.
15 metre kablo almanıza gerek yok, modem bulunduğu yere çıkarıldıysa bir şekilde indiriliyordur da. Olayın pratik kısmını siz yapacaksınız o konuda yardımımız olamaz. Burada sorunun ne olduğunu düşünürseniz düşünün o modeme fiziksel olarak bağlantı kurulmak zorunda.
 
Modemin yanına git altında veya yanında şifresi ve kullanıcı adı yazacak oradan bakacaksın.
Arayüze giremezse zaten sıkıntı orada, sen modeme bakacaksın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi modemi kendi evine getiriyorsun ve Power'i bağlıyorsun. LAN kablosunuda bilgisayara bağlıyorsun. Internet olmasa bile arayüze girebilirsin. Arayüze girip ayarları değiştir ve kaydet. Sonrasında modemi sök ve komşuna götürüp tekrar tak.
 
Kardeşim zgrrs internet sağlayıcısını arayacak o zaman olay bitsin sen bi adam gibi anlasan olacak olay internet sağlayıcısını arayabiliyorsa arasın.
belkide kullandıgın internet bitti kullanların interneti çekiyormu
Rica ediyorum konuyu baştan sona okuyun. İnternet sağlayıcının verdiği şifreyi bilmiyor.
Güzel yazsa anlıyacaktım zaten.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Canım kardeşim, modeme fiziksel olarak bağlanamadıktan sonra ne işe yarayacak bu bilgi. Bu bilgiyi bağlandığı zaman zaten alabiliyor olacak ara yüzden. Modeme (FİZİKSEL BAĞLANTI) şart.
Ya konuyu baştan sona okuyup varsa fikriniz belirtin yoksa çoktan aştığımız detayları başa döndürmeye bir son verin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bakın sorun şu, modeme reset atsa da atmasada o modeme fiziksel olarak bağlanmak zorunda kalacak.
Eğer reset attıktan sonra ulaşırsa daha fazla ayar yapıp içinden çıkamayacak. Rica ediyorum empati kuramıyorsanız işi daha fazla karıştırmayın.
Batuhan kardeşim, sen Laptop mu kullanıyorsun?
Komşunda mutfakta duran modeme, komşunun sahip olduğu fiziksel olarak bağlı bir bilgisayar var mı?
Eğer komşunda bilgisayar yoksa, modemin kutusunu bulun ve içindeki ethernet kablosu ve senin laptopun ile fiziksel bağlantı kurun.

Tamam sizsiniz.
Ben değil laptop sitedeki kimse laptop kullanmıyor zaten laptop olsa çoktan cozmustum.
Bak şimdi sen arayüze giriş yapabiliyosun ama kullanıcı adını bilmiyorsun değil mi?
Hayır ona da giremiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi modemi kendi evine getiriyorsun ve Power'i bağlıyorsun. LAN kablosunuda bilgisayara bağlıyorsun. Internet olmasa bile arayüze girebilirsin. Arayüze girip ayarları değiştir ve kaydet. Sonrasında modemi sök ve komşuna götürüp tekrar tak.

Yazdığımı okursan net çözüm bu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bakın komşu diyor sonra olayı siteye bağlıyorsunuz. Modemi yukarıda ki arkadaşın bahsettiği gibi yerinden sökün. Güç kablosu ile birlikte evinize bilgisayarınızın yanına götürün. Sökerken neyi nereden söktüğünüzü unutmamaya çalışın.
Modeme güç verin, ethernet kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın, arayüze giriş yapın, ondan sonra sorunun ne olduğuna bakılsın.
Bu arada masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız fiziksel olarak bağlı olmayışınız kafa karıştırıyor ama neyse. Siz yukarıda yazdığımı yapın, daha sonra geri dönüş yapın buraya.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı