Devre kartına hangi kablo ile güç verilir?

Kaan8184

Megapat
Daha fazla  
İyi günler, hurdacıda Snoopy marka bir direksiyon buldum fakat güç kablosu yoktu. Hangi kablo türü olduğunu bilmediğim için sizlere sormak istedim. Bilen birisi cevaplarsa çok sevinirim.

WhatsApp Görsel 2023-05-11 saat 00.gh16.35.jpg
WhatsApp Görsel 2023-05-11 saat 00.16.35.jpg

@JakerT4 Değil.

@Kaan8184 4 pin S-Video sokete benziyor. Yalnız kabloyla iş çözülmez. Hangi pinlerin besleme olduğuna bakmak lazım. Normalde görüntü aktarımı için kullanılan bir soket. Eskiden yatık kasa bir bilgisayarı tüplü televizyona bu soketle bağlardım. Muhtemelen bunlar da soket yapısını alıp kendilerine göre güç beslemesine çevirmişler.

@JakerT4 Değil.

@Kaan8184 S-Video sokete benziyor. Yalnız kabloyla iş çözülmez. Hangi pinlerin besleme olduğuna bakmak lazım. Normalde görüntü aktarımı için kullanılan bir soket. Eskiden yatık kasa bir bilgisayarı tüplü televizyona bu soketle bağlardım. Muhtemelen bunlar da soket yapısını alıp kendilerine göre hüç beslemesine çevirmişler.
Aralarındaki fark nedir hocam bilmediğimden soruyorum?

@JakerT4

ps2.jpg

PS/2 pin sayısı ve yapısı burada.

svid.jpg

Burada da S-Video bağlantısına ait dişi bir soket var. Dizilim ve sayı farkını görebilirsiniz. İşlev ve protokol olarak farklı şeyler. Marka burada kendince S-Video soketini veya o yapıda ama farklı ölçülerde bir soket tercih etmiş. Gerçek ölçüler olmadan ben de birebir aynısı diyemiyorum. Pin yapısı ise bambaşkadır orijinalinden. Farklı bir işlevi olduğu için orijinalle kablolama yapısı farklı olacaktır elbette. Devreyi incelemek, inceleme sonucunda pin bağlantısını çıkarmak ve ona göre de bir güç kaynağına adapte etmek gerekir o soketi. Standart bir şey olmayabilir. Bilmediğim bir standart varsa ve hazır olarak geliyorsa yardımcı olacaklardır başkaları. Benim bildiğim kadarıyla durum bu.

@JakerT4

Eki Görüntüle 1774524

PS/2 pin sayısı ve yapısı burada.

Eki Görüntüle 1774525

Burada da S-Video bağlantısına ait dişi bir soket var. Dizilim ve sayı farkını görebilirsiniz. İşlev ve protokol olarak farklı şeyler. Marka burada kendince S-Video soketini veya o yapıda ama farklı ölçülerde bir soket tercih etmiş. Gerçek ölçüler olmadan ben de birebir aynısı diyemiyorum. Pin yapısı ise bambaşkadır orijinalinden. Farklı bir işlevi olduğu için orijinalle kablolama yapısı farklı olacaktır elbette. Devreyi incelemek, inceleme sonucunda pin bağlantısını çıkarmak ve ona göre de bir güç kaynağına adapte etmek gerekir o soketi. Standart bir şey olmayabilir. Bilmediğim bir standart varsa ve hazır olarak geliyorsa yardımcı olacaklardır başkaları. Benim bildiğim kadarıyla durum bu.
Teşekkür ederim hocam bir dahakine dikkat ederim çok benziyorlarmış birbirine.

@JakerT4 Değil.

@Kaan8184 4 pin S-Video sokete benziyor. Yalnız kabloyla iş çözülmez. Hangi pinlerin besleme olduğuna bakmak lazım. Normalde görüntü aktarımı için kullanılan bir soket. Eskiden yatık kasa bir bilgisayarı tüplü televizyona bu soketle bağlardım. Muhtemelen bunlar da soket yapısını alıp kendilerine göre güç beslemesine çevirmişler.
Teşekkürler. Piyasada bu adaptörden pek fazla kalmamış anladığım kadarıyla olanları da komik fiyatlardalar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı