DFI BI P45-T2RS overlock yapma

muserkal

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu anakartı aldım ve oc yapmak istiyorum. Q9300 işlemcim var.

OC'de çok yeniyim. Dün sadece bus frekansını artırarak denedim. Böyle çok az oc yapabildi. 3.00 GHZ'nin üstünde pc kapanıyor ama tekrar açmıyor.

Bu işten anlayan arkadaşlara soruyorum. Rehberliğinize ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çarpan kilidini artırıyorum ama rami kendi değ
Çarpan kilidini artırarak yapabilirsiniz. Her 100 Mhz sonrası Prime95 ile stres testi yapın. Soğutucunuz yiyse k CPU voltajı da verebilirsiniz.

Çarpan kilidini 333 ve 7,5* normali 2,5 ghz 333 değerini 400 yapana kadar ram kendi değeri olan 800 mhz yi buluyor. Bunu daha fazla artırırsam en fazla 410 ram da 820 oluyor buraya kadar çalıştırabildim. Bundan sonra rami kendi değerlerine yakın tutamadım. Artırınca pc açmadı. Daha fazla oc yapamadım dolayısıyla bunları voltaj vermeden buraya kadar getirebildim. Daha fazla oc nasıl yapabilirim gönlümdeki 3,5 ghz voltaj da verebilirim ama ram hızı artıyor yine.

Bu arada işlemci q9300 m1 versiyonu son çıkan versiyonmuş

Bir sorum da şu işlemci ısısında cpu sıcaklığım yoksa çekirdek sıcaklığımı önemli çekirdekler prime 95 de bir saat sonra 73 cpu 58 derece hangisi önemli acaba.

Öncelikle sıcaklıkları ölçerken CPU sıcaklık değerini baz almalısın.
Çekirdek - CPU sıcaklıkları arasında 10-15 derece fark görebilirsin, bu normaldir.

BIOS menüsünden işlemcinin çarpan ayarını yapamayacağın için senin de bildiğin üzere mecburen BUS frekans değerine yönelmen gerekiyor.
Bu ayar ile yapabileceğin stabil OC miktarının bir sınırı vardır. Yani çarpan artırmaya benzemez, kısa bir aşama sonra stabilite bozulur.
Sisteminin kapanma sebebi de budur zaten, sınırı aşmandan kaynaklanıyor.

Bu yüzden 3,5GHZ hızını falan olduğu gibi kafandan silip at, böyle birşey yapamazsın.
2,5'dan maxsimum 3GHZ'ye stabil olarak çıkabilirsin.

Ayrıca sistemin kapanmıyor olması stabil olduğu anlamına kesinlikle gelmez.
"Aaaaa 3GHZ'deyim ve işlemci kapanmıyor, demek ki stabil" dersen hata edersin.

Kısacası durman gereken noktayı bil : 3GHZ

rA
Öncelikle sıcaklıkları ölçerken CPU sıcaklık değerini baz almalısın.
Çekirdek - CPU sıcaklıkları arasında 10-15 derece fark görebilirsin, bu normaldir.

BIOS menüsünden işlemcinin çarpan ayarını yapamayacağın için senin de bildiğin üzere mecburen BUS frekans değerine yönelmen gerekiyor.
Bu ayar ile yapabileceğin stabil OC miktarının bir sınırı vardır. Yani çarpan artırmaya benzemez, kısa bir aşama sonra stabilite bozulur.
Sisteminin kapanma sebebi de budur zaten, sınırı aşmandan kaynaklanıyor.

Bu yüzden 3,5GHZ hızını falan olduğu gibi kafandan silip at, böyle birşey yapamazsın.
2,5'dan maxsimum 3GHZ'ye stabil olarak çıkabilirsin.

Ayrıca sistemin kapanmıyor olması stabil olduğu anlamına kesinlikle gelmez.
"Aaaaa 3GHZ'deyim ve işlemci kapanmıyor, demek ki stabil" dersen hata edersin.

Kısacası durman gereken noktayı bil : 3GHZ

Ramı kendi değerine yakın 800 mhz de tutubilsem belki işlemciyi daha fazla artırabilirdim. Çünkü bu işlemci 3,750 falan çıkartılmış. Ramı kendi değerinde tutmanın bir yolu var mı?

Stabiliteyi de prime 95 ile yapıyorum max 60 derece hız 3,075 mhz 30 dakika işlemci testinde bu test yeterli değil mi? EKL 775 pin soğutucum var

Öncelikle her işlemci aynı değildir, her işlemcinin OC karakteristiği farklıdır.
Birisi 3,7'ye çıktı diye her Q9300 işlemci 3,7'ye çıkacak diye bir kaide yok.

Ayrıca o kişinin 3,7'ye stabil çıktığını kanıtlamadığından da eminim.
Daha önce de dediğim gibi sistem kapanmaması stabil olduğu anlamına gelmez.

Şuan elindeki sistem bu işe uygun değil, bu yüzden sana yardımcı olamayacağım.
Daha fazla şansını zorlama derim.

800 mhz 4*2 adet ramim var daha fazla oc yapamayışımın sebebi ramın hızını artırınca bios görüntü vermiyor 800 mhz ramı ne kadar yükseltebilirim. Nasıl yapacağım. ramı yükseltebilsem işlemci 3750 kadar yolu var.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı