Henüz DGS denemesi çözmedim. Sınava çalışmaya aslında Kasım sonu - Aralık başı gibi başlamıştım, ancak ne yazık ki sistematik olarak çalışamadım. Yine de Aralık ayının ilk haftasından itibaren ağır aksak ilerleyerek Antrenmanlarla Matematik 1'de Basit Denklemler konusuna kadar geldim, ve şu anda bir bilinmeyenli denklem sorularının %90'ını dikkatimi verirsem rahatlıkla doğru çözebiliyorum. Yani çalışmaya tam olarak 0'dan başlamayacağım aslında. Yine de net tespiti için bir deneme çözebilirim faydalı olacağını düşünürseniz.Normalde kaç net yapıyorsunuz? Sistematik bir çalışmayla rahatlıkla ulaşılabilir.
Tekrar bir denemeyle durumunuzu teyit edebilirsiniz. Bu arada Hastanede bunun teşhisi konulduğunda size ilaç reçetesi vermediler mi?(Dipnot: Ayrıca bende DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) de mevcut. Bu yüzden sistematik olarak ders çalışmak ekstra zor benim için.)
Psikiyatristim tarafından teşhis konuldu (birkaç hafta önce), ve Ritalin (10mg) kullanmaya başladım. Ancak kalp çarpıntısı ve anksiyete yapması sebebiyle ilacı kullanmayı bırakmak zorunda kaldım. Doktorumla tekrar konuştuğumda ilacı bir süre kullanmayı bıraktıktan sonra yarım doz olarak kullanmamı söyledi (Yan etkisinin azalıp azalmadığını görmek için). Bir de öyle deneyeceğim.Tekrar bir denemeyle durumunuzu teyit edebilirsiniz. Bu arada Hastanede bunun teşhisi konulduğunda size ilaç reçetesi vermediler mi?
Kötü bir puan aldım ve haliyle bir yere yerleşemedim. Ancak bu durumun esas nedeni Matematik ile alakalı değil. Aşırı disiplinsizdim ve neredeyse hiç sınava çalışmadım. Devamlı erteleme (procrastination) yapıyordum. Ayrıca ciddi yan etkilerinden dolayı DEHB için hiçbir ilacı düzenli olarak kullanamadım. Bu yüzden kötü bir sonuç almam çok sürpriz olmadı.Hocam merhaba DGS sınavına girdiniz mi sonucunuz nedir?
Şunu eklemeyi unutmuşum, bu başlığı açtığım tarihte DGS 2022'deki Matematik sorusu sayısını 60 olarak biliyorduk, Mayıs 2022'de yapılan duyuru ile 50 soruya düşürüldüğü ortaya çıkmıştı. Yani bu başlığı açtığımda bahsettiğim 50'de 50 yapmak değil 60'da 50 yapmaktı.Yapılmaz
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.