Çözüldü DGS ile askerlik tecili uzatmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aurelius47

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Biyomedikal ön lisans mezunu oldum. DGS'de açıktan işletme (lisans) okuyacak kadar yaptım ancak bu sene değil de seneye tekrar sınava girip o zaman işletme yazsam yine askerlik tescilim uzar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Biyomedikal ön lisans mezunu oldum. DGS'de açıktan işletme (lisans) okuyacak kadar yaptım ancak bu sene değil de seneye tekrar sınava girip o zaman işletme yazsam yine askerlik tescilim uzar mı?

Ön lisanstan mezun olduktan sonra 1 yıl tecil hakkın var 1 yıl sonra bir bölüme yerlesirsen askere gitmene gerek kalmaz ancak lisanstan sonra lisansa geçersen gitmen gerekiyor diye biliyorum. Açık öğretim ise farklı olabilir dikkat etmen gerekli.

Yaş kaçtı? Yaş da önemli.

1. Kanunun 20’nci maddesinin ikinci fıkrasına göre; lisans ve daha aşağı seviyedekilerden azami olarak; lise veya dengi okullarda öğrenim görenler 22 yaşını, fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenler 28 yaşını, geçmemek üzere mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar askerlikleri ertelenir.

Eğer 28 yaşı geçmediyseniz 4 yıllık okumanız askerliğinizi uzatır ve hep bir üstünü okuyarak tecil ettirebilirsiniz. Örneğin önlisans mezunu lisans, lisans mezunu yüksek lisans, yüksek lisans mezunu da doktora yaparsa ancak öyle askerliğini tecil ettirebiliyor.

Uzar. 2 yıllık değil 4 yıllık okumanız yeter.

Ön lisanstan mezun olduktan sonra 1 yıl tecil hakkın var 1 yıl sonra bir bölüme yerlesirsen askere gitmene gerek kalmaz ancak lisanstan sonra lisansa geçersen gitmen gerekiyor diye biliyorum. Açık öğretim ise farklı olabilir dikkat etmen gerekli.

Yaş kaçtı? Yaş da önemli.

Eğer 28 yaşı geçmediyseniz 4 yıllık okumanız askerliğinizi uzatır ve hep bir üstünü okuyarak tecil ettirebilirsiniz. Örneğin ön lisans mezunu lisans, lisans mezunu yüksek lisans, yüksek lisans mezunu da doktora yaparsa ancak öyle askerliğini tecil ettirebiliyor.

Hepinize teşekkür ederim.

28 yaşından küçüğüm hocam, sağ olun bilgilendirdiğiniz için.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı