2022 DGS ve askerlik tecili sıkıntısı

İYİ günler arkadaşlar Benim de şöyle bir sıkıntım var 2020 de 2 yıllık önlisans bölümünden mezun oldum 2022 yılının 29 temmuzuna kadar tecilim var bende dgs ile uzatmak istiyorum tecilimi kayıtlar Mayıs’ta sınavda 3 Temmuz 2022 de sınava girsem bile sonuçların açıklanmasına tecilim yetmiyor galiba öyle bir tecil hakkım olabilir mi sınava girebiliyorum tarihe göre ama sonuç açıklanması tecil süremi geçiyor acaba yardımcı olabilirmisiniz çok teşekkürler şimdiden

Ben de DGS ile lisans düzeyinde öğretime geçtim okula kayıt yaptırdıktan sonra tecilim ileri bir tarihe otomatik olarak aktarıldı.
Benim sorunum tecilim 29 Temmuz’da bitiyor DGS sınavı 3 Temmuz’da sınava girebilirmiyim girdim diyelim askerlik şubesi bana sonuçlarımın açıklanması kadar süre verir mi tecil süresi kazanırsam zaten uzayacak tecilim

Benim sorunum tecilim 29 Temmuz'da bitiyor DGS sınavı 3 Temmuz'da sınava girebilir miyim girdim diyelim askerlik şubesi bana sonuçlarımın açıklanması kadar süre verir mi tecil süresi kazanırsam zaten uzayacak tecilim.

Ön lisans bittikten sonra 1 veya 2 sene ek tecil hakkın oluyor sanırım askerlik şubeye gidip tecil süreni uzatabilirsin.

Merhaba 2 yıllık bir üniversiteden mezun oldum ve 2 yıl tecil sürem dolduktan sonra 1 ocak 2023 de tecil sürem sonlandı ve şu an dgs ile 4 yıllık bir bölüm kazandım askerliğimi tekrar tecil ettirebilir miyim otomatik tecil olur mu?

Merhaba 2 yıllık bir üniversiteden mezun oldum ve 2 yıl tecil sürem dolduktan sonra 1 Ocak 2023 de tecil sürem sonlandı ve şu an DGS ile 4 yıllık bir bölüm kazandım askerliğimi tekrar tecil ettirebilir miyim otomatik tecil olur mu?

Ne yaptın kardeşim? Ceza geliyor mu? Benim de tecilin bitmesine 9 ay 18 gün var. Sınav tecilin bitmesinden 27 gün sonra olacak. (2026 DGS) Yapay zeka tecilin bitmesine 2 ay kala, DGS başvuru kağıdı ile şubeye git, sevk tarihini eylül-Ekim gibi sınav sonucu açıklanana kadar ertelerler diyor. Siz hiç şubeye gitmeden olayı çözdünüz galiba, yapay zeka o durumda kaçak cezası çıkar, ödemeden kayıt ve tecil yaptıramazsın diyor. Ben ne yapsam acaba?

Son düzenleme:
Ne yaptın kardeşim? Ceza geliyor mu? Benim de tecilin bitmesine 9 ay 18 gün var. Sınav tecilin bitmesinden 27 gün sonra olacak. (2026 DGS) Yapay zeka tecilin bitmesine 2 ay kala, DGS başvuru kağıdı ile şubeye git, sevk tarihini eylül-Ekim gibi sınav sonucu açıklanana kadar ertelerler diyor. Siz hiç şubeye gitmeden olayı çözdünüz galiba, yapay zeka o durumda kaçak cezası çıkar, ödemeden kayıt ve tecil yaptıramazsın diyor. Ben ne yapsam acaba?
Öncelikle şunu söyleyeyim eğer eylül ekime kadar öğrenci olacağın kesin ise gidip basvurunu yap sonra tekrar öğrenci belgen ile gidersen tecil edebilirsin. Ancak askeriyeye gidip askerlik işlemleri başlatmazsan ve eylül ekim ayına kadar polis seni yakalarsa bakaya düşüyorsun ve dgs ile 4 yıllık bir yer tutturan bile o saatten sonra tecil olmuyor haberin olsun

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı