DGS ile geçişte bölümün kaldırılması

Arkadaşlar merhaba ben 2 yıllık acil durum ve afet yönetimi bölümünde mezun oldum ve askere gittim. Yedek astsubaylık geldi 1 yıl askerlik yaptım. Yani şimdi sınava çalışıp kazanacağıma emin iken benim bölümümden hemşireliğe geçişin tablo da olmadığını gördüm. Bu rezalet kurumların böyle bir şeyi kaldırmaya hakkı var mı cidden? Benim 2 yılımı yok yere yiyebiliyorlar mı böyle? AYT'yi lise hayatım boyunca görmediğim için DGS ile geçişi tercih ettim o da kaldırıldı. Şimdi YKS'den kazanmaya çalışsam bile AYT çalışmam lazım ve lisede sağlık meslek lisesinde okuduğum için AYT bilgim 0. şaka gibi kafayı yedirir bu ülke insana. Yapabileceğim hiç mi bir şey yok acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
İstediğimiz sıralama gelmeyince biz de derdimiz var sanıyoruz. Ne yapabilirsin hiç bir fikrim yok ama AYT bilginin 0 olması hakkında sorun etme bence öğrenemem gibi kendi sınırlandırmazsan ve çalışırsan başarabileceğini düşünüyorum ama buna gerek kalmadan istediğin bölüme gitmeni temenni ederim

İstediğimiz sıralama gelmeyince biz de derdimiz var sanıyoruz. Ne yapabilirsin hiç bir fikrim yok ama AYT bilginin 0 olması hakkında sorun etme bence öğrenemem gibi kendi sınırlandırmazsan ve çalışırsan başarabileceğini düşünüyorum ama buna gerek kalmadan istediğin bölüme gitmeni temenni ederim
OBP düşük ne yazık ki ve AYT bilgim ciddi anlamda sıfır. Sağlık meslekte AYT matematiği geç TYT matematik bile çok az görmüştük :D Geometrim sıfır ayrıca Fen bilgimde sıfır bu yüzden DGS yi hedeflemiştim devlet herkesin hayatını mahvetmeye devam ediyor yapacak bir şeyim yok.

Bence hiç DGS'ye girme direk iş hayatına atıl bu arada DGS'ye hazırlanarak ve askerliği 1 yıl yaparak çok büyük hatalar yapmışsın.

Hiçbir türlü özelde çalışmak istemiyorum att mezunuyum paramedik okurum paramedik olurum asker olurum polis olurum ama özelde çalışmam.

Geçenlerde ön lisans KPSS yapıldı 2 yıllık üniversite okuyanlar için 2 yıl sonra bir daha yapılacak bence şimdiden hazırlanın ben girdim sınava kolaydı puanınız 2 yıl geçerli olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı