DGS ile mühendislik bölümü okumak kolay mı?

muharremzzz

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 yıllıktan sonra DGS'ye girip mühendisliğe geçtiler. Limit, türev ve integral olmadan nasıl mühendislik okuyorlar?
Bitirebilen ya da bırakan çok mudur?

DGS'li mühendislerden cevap bekliyorum:)

Mühendislikte calculus vb. dersleri yapabilmek için limit, türev, integrali seve seve hatırlaman gerekiyor 😁. DGS ile geçiş yaptığın için matematik ağırlıklı dersler biraz zorluyor ama bölüm istediğin bir bölümse ve ortalama bir zekaya sahipsen biraz zorlanarak gerekirse yaz okuluna kalarak geçiyorsun o dersleri. Onun dışında dışındaki dersler, eğer istediğin bölümse zorlasa bile zevk aldığın için bırakmayı düşünmeye itmiyor seni.

Benim bir arkadaşım yapmıştı bunu. 2 yıllık okudu ardından benim okuduğum bölüme DGS ile geldi. Zorlanıyordu ama derslere düzenli girip notlarını da düzenli tutuyordu. Azmetti, uzatmadan mezun oldu. Ekstra çaba gerektiriyor ama kesinlikle zor değil. Zaten içinde o çaba yoksa DGS sınavına falan girmezsin :)

Benim bir arkadaşım yapmıştı bunu. 2 yıllık okudu ardından benim okuduğum bölüme DGS ile geldi. Zorlanıyordu ama derslere düzenli girip notlarını da düzenli tutuyordu. Azmetti, uzatmadan mezun oldu. Ekstra çaba gerektiriyor ama kesinlikle zor değil. Zaten içinde o çaba yoksa DGS sınavına falan girmezsin :)
Hocam hangi mühendislik?
Derslerini saydırdı mı?
Kaçıncı sınıftan başladı?

Mühendislikte calculus vb. dersleri yapabilmek için limit, türev, integrali seve seve hatırlaman gerekiyor 😁. DGS ile geçiş yaptığın için matematik ağırlıklı dersler biraz zorluyor ama bölüm istediğin bir bölümse ve ortalama bir zekaya sahipsen biraz zorlanarak gerekirse yaz okuluna kalarak geçiyorsun o dersleri. Onun dışında dışındaki dersler, eğer istediğin bölümse zorlasa bile zevk aldığın için bırakmayı düşünmeye itmiyor seni.
Anladım hocam,sağolun.

Hocam hangi mühendislik?
Derslerini saydırdı mı?
Kaçıncı sınıftan başladı?

Anladım hocam, sağ olun.

Elektrik-elektronik mühendisliği. Derslerinin çoğunu saydılar, 2. sınıftan başladı.
Zaten bence de 2. sınıftan başlamalı, 3'ten başlasa işte o zaman okul bırakmalar çoğalır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı