siberci013
Picopat
- Katılım
- 25 Aralık 2022
- Mesajlar
- 994
- Çözümler
- 1
Arkadaşlar sorum yukarıda sizce YKS mi DGS mi daha zor?
DGS daha zor.
DGS'ye girmiş biri olarak söyleyebilirim ki YKS çok daha zor, DGS ile hukuk okuma niyetiniz yoksa sınava birkaç hafta çalışarak bile bir mühendislik kazanabilirsiniz.
Hocam aslında hedefim elektrik-elektronik mühendisliği 2 yıllık bölüm okuyup DGS ile geçmeyi düşünüyorum o yüzden konu açtım.
Hocam benim korkum kontenjanların az olması.DGS'ye girmiş biri olarak söyleyebilirim ki YKS çok daha zor, DGS ile hukuk okuma niyetiniz yoksa sınava birkaç hafta çalışarak bile bir mühendislik kazanabilirsiniz.
Ben 2 yıllık geoteknik okudum ardından da sınava çok çalışmadığım için İTÜ maden kazandım, daha sonra pandemi döneminde Deu'ya geçiş yaptım. Size avantaj ve dezavantaj olarak konuyu ikiye ayırayım isterseniz.
İlk olarak ön Lisans'da aldığınız derslerin içeriğini okul kabul ederse saydırıp muaf olabiliyorsunuz, yıldan kısaltması zor ama dönemleriniz nispeten rahat geçer. Temeliniz oluştuğu için meslek derslerini çok daha rahat geçiyorsunuz.
Ancak ön lisans bölümlerinde özellikle matematik gibi havuz dersleri çok daha temel düzeyde, keza DGS sınavında da ancak fakülteye geçtiğiniz zaman işler değişiyor. Hem kafanızın içinde temeli zayıf bir yığın bilgi olması hem de rakiplere göre yaş kaybınızın olması handikap oluşturabiliyor, yani kafanız liseden yeni mezun birisi kadar her konuyu hızlı kavrayamıyor.
Elimde en azından garanti mesleğim olsun derseniz DGS yapmanızı öneririm, ancak öncelikli hedef akademik kariyerse bence kendinizi sıkıp YKS yapın derim, ben pişmanım 3. sınıftayım henüz sınıfta kalmadım ancak alttan 6 dersi arkama aldım.
Arkadaşlar sorum yukarıda sizce YKS mi DGS mi daha zor?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.