DGS mi YKS mi daha zor?

Merhaba hocam, bir şey daha sormak istiyorum. DGS konuları acaba TYT gibi 9. ve 10. sınıf mı?

Evet. Türkçe kısmında dil bilgisi yok. Matematik kısmında temel kavramlar, problemler falan var ve geometri kısmı var. Bunların yanında sözel, sayısal mantık var. İnternetten güncel konu dağılımına bakman gerek bazı konular müfredattan kaldırılıyor. Öyle bir durum varsa boşuna çalışmış olursun konuyu.

Evet. Türkçe kısmında dil bilgisi yok. Matematik kısmında temel kavramlar, problemler falan var ve geometri kısmı var. Bunların yanında sözel, sayısal mantık var. İnternetten güncel konu dağılımına bakman gerek bazı konular müfredattan kaldırılıyor. Öyle bir durum varsa boşuna çalışmış olursun konuyu.
Daha önümde çok zaman var hocam, bilgi edinmek için sordum. Teşekkür ederim

Sıfırdan YKS'ye girmek şu an daha mantıklı geliyor. DGS'de 1. sınıftan başlama durumu olduğunu öğrendim. Mantık yürütüyorum: Mesela aynı bölümü YKS ile kazansam, aldığım derslerden muaf olmayacak mıyım? Bu konudaki düzenlemeler nedir? DGS'de sayısaldan net yapma zorunluluğu çok canımı sıkıyor. Ben liseyi dahi sözel bölümde okudum, seçmeli matematik dersini bile geriden aldık. İş ve hayat stresi derken sıfırdan matematik çalışamam; zaten nefret ettiğim bir şey. Bu konudaki fikirleriniz nedir? DGS'ye sınav parasını dahi yatırıp denemek istemiyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı