DGS nasıl bir sınavdır?

En son denemede 15 net Türkçe 10 net sosyal geldi hocam.
@samedovic
Hocam matematik...
Bu durumda gittiğin okulda da çok zorlanacaksın. Ortak zorunlu dersleri vermek için bile az uz temel gerekiyor. Üniversiteden bir şekilde mezun olursun ama geleceğin için ailenle konuşup kendine de güveniyorsan bir yıl daha mezuna kalman daha mantıklı gibi. Tabi sen daha iyisini bilirsin. Benimki sadece bir fikir.
 
Son düzenleme:
Eğer matematik hiç yoksa çok zorlanırsın çünkü gitmek istediğin bölümle mat 1 ve 2 olması gerekiyor ve bu derslerde çok zorlanırsın.

Hocam matematik yapabiliyorum aslında sadece birkaç aydır denemelerde matematik yapmıyorum.

Hocam matematik...
Bu durumda gittiğin okulda da çok zorlanacaksın. Ortak zorunlu dersleri vermek için bile az uz temel gerekiyor. Üniversiteden bir şekilde mezun olursun ama geleceğin için ailenle konuşup kendine de güveniyorsan bir yıl daha mezuna kalman daha mantıklı gibi. Tabii sen daha iyisini bilirsin. Benimki sadece bir fikir.

Matematikte temelim var hocam sadece birkaç aydır denemelerde matematik yapmıyorum.

@samedovic

@Kaptan.S

Ek olarak hocam üniversitede DGS'ye çalışacağım zaten matematikten kaçamaycağımın bende farkındayım.
 
Neden hocam? Matematikten alacağın net varken puanını yükseltecekken neden eklemek istemezsin ki ?
Aklıma ilk gelen - net yazıyordu o yüzden çözmediğin. İstediğin bölüm sayısal ama TYT de mat ve fen çözmüyorsun ya da çözemiyorsun.
 
Neden hocam? Matematikten alacağın net varken puanını yükseltecekken neden eklemek istemezsin ki?
Aklıma ilk gelen - net yazıyordu o yüzden çözmediğin. İstediğin bölüm sayısal ama TYT de mat ve fen çözmüyorsun ya da çözemiyorsun.

Aslında hocam eşit ağırlık okumama rağmen fizik kimya vs yapabiliyorum. Ama iş matematiğe gelince öyle olmuyor. Problemler kısmında iyiyim ancak iş denklemlere vs gelince sap gibi kalıyorum.😀

@samedovic
 
Hocam TYT de bunların hepsini çözmeden nasıl bir yere yerleşmeyi planlıyorsun? Bence sen bir deneme çöz tamamen, sonra netlerini paylaşmak istersen üstüne konuşalım. Şu durumda boşa mesajlaşmaktan başka bir şey yapmayız.
 
DGS ile hazırlık sınıfı olan bir üniversiteye yerleştiğiniz zaman büyük ihtimal 1. sınıftan başlatıyorlar. Eğer ki hazırlık sınıfı olmayan bir üniversite kazandın diyelim. Bu durumda da üniversite yetkilileri, önlisansta gördüğün dersler ile kendi derslerini kıyaslıyorlar ve bazı derslerden "hoca insafiyetine göre" muaf tutuluyorsun. Yani DGS kazanıp 3. sınıftan başlayacağım diye bir durum yok. Kesinliği de yok. Üniversiteden üniversiteye göre değişir. Eğer çok çalışırsan kısa sürede bitirirsin. DGS düşünüyorsan önlisans ortalamanı yüksek tut tavsiyemdir :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı