DGS söylendiği kadar zor mu?

499604

Hectopat
Arkadaşlar 2 yıllık elektronik teknolojisi okumak istiyorum ama aklıma bazı sorular takıldı.
1-DGS'de ilk 100'e girip yerleşememe ihtimalim var mı?
2-söylendiği kadar zor bir sınav mı?
3-her yıl kontenjanları düşürüyorlar 2026'ya kadar kontenjan kalmaz diyorlar doğru mu?
Not: 2024'te üniversite kazanacağım 2026'da DGS'ye gireceğim.

2 yıllık elektronik teknolojisi okuyorum. DGS'ye hazırlanıyorum. 2024te üniversite kazanacaksan niçin 2 yıllık elektronik teknolojisi hedefliyorsun? Çalışarak direkt 4 senelik kazanmak istemiyor musun?

2 yıllık elektronik teknolojisi okuyorum. DGS'ye hazırlanıyorum. 2024te üniversite kazanacaksan niçin 2 yıllık elektronik teknolojisi hedefliyorsun? Çalışarak direkt 4 senelik kazanmak istemiyor musun?
Mühendisliklere de dikkat etmek lazım, bölümünüze göre kamuya girememe ihtimaliniz %50.

Hocam ben ea'yım yani sayısal değilim kazanma ihtimalim yok.

Mühendisliklere de dikkat etmek lazım, bölümünüze göre kamuya girememe ihtimaliniz %50.
Neden mühendislik okuyup kamuya giremesin hocam.

@BY LEWU

@Serush

Sınavda soruların kendinde pek zorluk yok hocam ortalama TYT Matematik bilen birisi sayısalda en kötü 30 net çıkartabilir asıl zorluğu soruları biraz karışık anlatarak sürenden çalması bundan dolayı her soruya bakma imkanın çok düşük. Yani tamamen vakit yönetimine ve soruyu anlamana bağlı sınav.

Sınavda soruların kendinde pek zorluk yok hocam ortalama TYT matematik bilen birisi sayısalda en kötü 30 net çıkartabilir asıl zorluğu soruları biraz karışık anlatarak sürenden çalması bundan dolayı her soruya bakma imkanın çok düşük. Yani tamamen vakit yönetimine ve soruyu anlamana bağlı sınav.

Hocam 2026'da gireceğim DGS'ye devlet kontenjanları her üniversitenin 1 olur diyorlar sen mezun olana kadar bana.

2 yıllık elektronik teknolojisi okuyorum. DGS'ye hazırlanıyorum. 2024'te üniversite kazanacaksan niçin 2 yıllık elektronik teknolojisi hedefliyorsun? Çalışarak direkt 4 senelik kazanmak istemiyor musun?

Hocam peki önerir misiniz elektronik teknolojisi bölümünü? Sayısalcı olmadığım için maalesef mühendislik kazanamıyorum.

@meakJK

@Serush

Matematik yapabilmeniz gerekiyor. Kişiden kişiye değişir ama bana zor gelmedi bölüm. Analitik düşünmek çok işinize yarıyor. Eğlenceli bir bölüm. Kendinize bir şeyler katarak mezun olursanız ve kararlıysanız mühendislik tutturabilirseniz 2 senelikten mezun olarak oraya geçmek size çok şey katar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı