DGS vs TYT

Merhaba. Hedef 2 yıllık elektronik teknolojisi okuyup dikey geçiş sınavında iyi bir sıralama yapmaksa dikey geçiş sınavı için gereken matematik ve Türkçe temelinizi şimdiden güçlendirmenizi öneririm yani TYT'ye iyi çalışın. AYT matematik de eğer dikey geçiş sınavında mühendisliğe geçerseniz önemli olacak.

Hocam bu yıl mezun yılım ve hala TYT'yi toparlayamamışken AYT'yi toparlamak çok zor olacak. DGS kontenjanları artar mı bu yıl? DGS'ye 2026'da gireceğim.

İlk senen ise şu an başlayıp yıl sonuna kadar TYT ile devam edip 1 senede AYT + TYT kasarak seneye girmen daha garanti değil mi?

Maalesef mezun yılım hocam.

@450909

@Booh of Wooh

Son düzenleme:
Hocam peki ya düşerse ne olacak diyeceğim de daha düşürülecek bir tarafı kalmadı ama. 😂
Düşse bile çok hafif bir kontenjan düşüşü olabilir (mesela Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 2 kişi yerine 1 kişi alırsa bu duruma örnek olabilir ama umarım kontenjan düşüşü olmaz).
DGS'ye iyi çalışırsanız güzel bir yer kazanabileceğinizi düşünüyorum ve kontenjanlar 2 seneye biraz artarsa (benim tahminim) şansınız daha da yüksek olur.

Düşse bile çok hafif bir kontenjan düşüşü olabilir (mesela Hacettepe Üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği 2 kişi yerine 1 kişi alırsa bu duruma örnek olabilir ama umarım kontenjan düşüşü olmaz).
DGS'ye iyi çalışırsanız güzel bir yer kazanabileceğinizi düşünüyorum ve kontenjanlar 2 seneye biraz artarsa (benim tahminim) şansınız daha da yüksek olur.

Tamamdır hocam sağ olun bir sorum olursa yazarım yeniden.

@Booh of Wooh

@Dragneel.99
Hocam DGS ne kadar mantıklı derece yapsam yerleşebilir miyim? DGS'ye 2026'da gireceğim.

Son düzenleme:
Hocam DGS ne kadar mantıklı derece yapsam yerleşebilir miyim? DGS'ye 2026'da gireceğim.
DGS'nin tarzını çıkmış sorulara bakarak görebilirsin. Sınav yıllara göre zorluk olarak değişiklik gösteriyor yani 2026 da nasıl bir sistem olur bilemeyiz. Kazanıp 4 yıllığa tamamlayan arkadaşlarım var yani kesinlikle yapılamaz değil ama pek de kolay bir sınav türü değil. Tamamen size kalmış bir durum.

DGS'nin tarzını çıkmış sorulara bakarak görebilirsin. Sınav yıllara göre zorluk olarak değişiklik gösteriyor yani 2026 da nasıl bir sistem olur bilemeyiz. Kazanıp 4 yıllığa tamamlayan arkadaşlarım var yani kesinlikle yapılamaz değil ama pek de kolay bir sınav türü değil. Tamamen size kalmış bir durum.

Hocam 2 yıllığı kazandıktan sonra üniversitede 4-5 saat çalışmayı planlıyorum. 4-5 saat verimli bir çalışma ile ilk 100 gibi derece gelir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı