DGS vs YGS vs YKS'ye çalışma

Salvatore55

Decapat
Daha fazla  
200K'ya girdim. Bilgisayar mühendisliği istiyorum ama gelen üniversiteler haliyle pek iyi değil. Aklımda ygs ile iyi bir üniversiteye geçiş yapmak var ama hiç kesinlik yok. Hocaların insafına kalmış oluyorum.
YKS'de ise bu sene çalışmamın karşılığını alamamın verdiği hayal kırıklığı var. Çok güvenemiyorum kendime. YGS'nin YKS'nin önüne geçme sebebi istediğim dersleri görecek olmam.
DGS hakkında çok bilgim yok. Biri tavsiye etti onun anlattığı kadarıyla mantıklı geldi. Sorularına da baktım çok kolay gözüktü gözüme. TYT'den 30 Türkçe 20 mat yapmıştım. Süre yetse daha fazla yapardım diye düşünüyorum. Bilgisayar programcılığına girip oradan DGS ile daha iyi bir bilg. mühendisliğine gitmek mantıklı mı? Realist bir düşünce mi?

200K'ya girdim. Bilgisayar mühendisliği istiyorum ama gelen üniversiteler haliyle pek iyi değil. Aklımda ygs ile iyi bir üniversiteye geçiş yapmak var ama hiç kesinlik yok. Hocaların insafına kalmış oluyorum.
YKS'de ise bu sene çalışmamın karşılığını alamamın verdiği hayal kırıklığı var. Çok güvenemiyorum kendime. YGS'nin YKS'nin önüne geçme sebebi istediğim dersleri görecek olmam.
DGS hakkında çok bilgim yok. Biri tavsiye etti onun anlattığı kadarıyla mantıklı geldi. Sorularına da baktım çok kolay gözüktü gözüme. TYT'den 30 Türkçe 20 mat yapmıştım. Süre yetse daha fazla yapardım diye düşünüyorum. Bilgisayar programcılığına girip oradan DGS ile daha iyi bir bilg. mühendisliğine gitmek mantıklı mı? Realist bir düşünce mi?
DGS’yi yapan adam genelde YKS’yi de yapar. Realistik bir düşünce değil kontenjanlar çok az dediğin şeyi yapan kişi sayısı parmağı geçmez onu yapan adam zaten YKS’yi de yapar. Yatay geçişde biraz zorlaştırıldı eskisi kadar kolay değil. YKS’nin de etkisi var.

YKS yapan DGS'yi her türlü fuller.
DGS kontenjanları aşırı düştü daha doğrusu bilgisayar mühendisliğinin.
Yani 2 yıl programcılık okuyacağına mezuna bırak 1 senede istediğin yeri kazanırsın hatta 2 yılda direkt ODTÜ, İTÜ yaparsın.

DGS bence riskli. Kontenjan sorunu yaşanabilir. Yatay geçişi de gittikçe zorlaştırıyorlar. YKS puanının belli bir yüzdesiyle okul ortalamanızın belli bir yüzdesini alabiliyor çoğu kurum. Eğer kendinize güveniyorsanız 1 yıl daha YKS'ye hazırlanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı