DGS'de derece yapmayı hedeflemek mantıklı mı?

Geçiş yaparsam büyük ihtimalle mühendislik gibi bir bölüme yönelmek istiyorum. Eğer geçişte doğrudan 3. sınıftan başlayabilirsem, 1 sene daha uzatmam sorun olmaz. Ama 1. sınıftan başlamak durumunda kalırsam, o zaman 21-22 yaşında 1. sınıfa dönüp 26 yaşında mezun olmak beni ciddi anlamda düşündürüyor. Gerçekten geç kalmış gibi hissedeceğim.

Kafam çok karışık, ne yapacağımı bilemiyorum açıkçası. Siz de böyle bir süreçten geçtmişsiniz ve pişmanlık yaşamışsınız anladığım kadarıyla, ve neden bu kadar pişman oldunuz? Bu arada merak ettim, siz hangi bölümden hangi bölüme geçmeyi düşünüyorsunuz?
Bilgisayar Programcılığı okudum. Bilgisayar mühendisliğine geçiş için çabalıyorum. Eğer her şey yolunda giderse (ki imkansız çünkğ AYT bilgim 0)ben de 26 yaşında mezun olmuş olacağım.
Bu geç kalmışlık hissi yüzünden 2 ay çok kötüydüm dediğim gibi. Sonrasında çözdüm, olmuşla ölmüşe çare yok bir hata yaptık artık önümüze bakacaz diyerekten topladım kendimi.
Aynı yatayı sen yapma diye diyorum.
2 sene önlisansa harcayacağına, gerekirse 2 sene YKS ye hazırlan çok daha iyi.

Bilgisayar Programcılığı okudum. Bilgisayar mühendisliğine geçiş için çabalıyorum. Eğer her şey yolunda giderse (ki imkansız çünkğ AYT bilgim 0)ben de 26 yaşında mezun olmuş olacağım.
Bu geç kalmışlık hissi yüzünden 2 ay çok kötüydüm dediğim gibi. Sonrasında çözdüm, olmuşla ölmüşe çare yok bir hata yaptık artık önümüze bakacağız diyerekten topladım kendimi.
Aynı yatayı sen yapma diye diyorum.
2 sene önlisansa harcayacağına, gerekirse 2 sene YKS'ye hazırlan çok daha iyi.

Hocam, diyelim bu sene 2 yıllık bölüme yerleştim. Bölüm bittikten sonra mı DGS'ye girebiliyorum, yoksa 2. sınıf devam ederken de girebilir miyim? Mesela bu sene kazandım, 2026 DGS'ye girebilir miyim yoksa 2027'ye mi, hatta 2028'e mi kalırım?

Hocam, diyelim bu sene 2 yıllık bölüme yerleştim. Bölüm bittikten sonra mı DGS'ye girebiliyorum, yoksa 2. sınıf devam ederken de girebilir miyim? Mesela bu sene kazandım, 2026 DGS'ye girebilir miyim yoksa 2027'ye mi, hatta 2028'e mi kalırım?
Bu sene girersen mezun olduğun sene girebilirsin en erken. Yani 2027.

Bu sene girersen mezun olduğun sene girebilirsin en erken. Yani 2027.

Hocam ChatGPT 2026 da girebilirsin dedi de anlamadım tam.

IMG_0374.jpeg

Hocam ChatGPT 2026 da girebilirsin dedi de anlamadım tam.

Eki Görüntüle 2505363
Yok giremezsiniz, mezun olduğun sene girersin. Mesela bu sene DGS sınavı 20 Temmuzda. En erken bu sene mezun olanlar girebilir sınava.

YKS ile aynı işte. Nasıl ki 12. Sınıf mezunları giriyor bu da öyle.

Yok giremezsiniz, mezun olduğun sene girersin. Mesela bu sene DGS sınavı 20 Temmuz'da. En erken bu sene mezun olanlar girebilir sınava.

YKS ile aynı işte. Nasıl ki 12. Sınıf mezunları giriyor bu da öyle.

Hocam, son bir sorum olacak. Diyelim Cerrahpaşa'da 2 yıllık makine bölümünü kazandım. Aynı üniversitede makine mühendisliğine DGS ile geçiş yaparsam 3. sınıftan mı başlarım? Yani bu ders saydırma (muafiyet) olayı, aynı üniversitede olunca otomatik olarak 3. sınıftan mı başlanıyor?

DGS mantıksız çünkü ikinci öğretim programların kapatılmasıyla kontenjan sayısı daha da azaldı. Ayrıca sıralamalar absürt şekilde de değişiyor. Bazen üniversiteler kontenjan açıyor bazen de açmıyor. Sınavı YKS'den kolay halledebilirsin. Ders saydırma işine gelirsek AÖF hariç kimsenin 3.sınıftan başladığını görmedim genelde 2.sınıftan başlatıyorlar. Her üniversitenin müfredatı farklı, ders adı aynı olsa bile saymayabiliyorlar. Hatta aynı üniversite olsa bile. Üsteki mesaja bakarak mühendislik için 3.sınıf imkansız 2.sınıf olabilir ama 1.sınıftan ders almak kaydıyla. Ayrıca ön lisans 1.sınıf 2.sınıf fark etmez DGS girebilirsin. Yerleşebilmen için mezun olacak konumda olman gerekli.

DGS mantıksız çünkü ikinci öğretim programların kapatılmasıyla kontenjan sayısı daha da azaldı. Ayrıca sıralamalar absürt şekilde de değişiyor. Bazen üniversiteler kontenjan açıyor bazen de açmıyor. Sınavı YKS'den kolay halledebilirsin. Ders saydırma işine gelirsek AÖF hariç kimsenin 3.sınıftan başladığını görmedim genelde 2.sınıftan başlatıyorlar. Her üniversitenin müfredatı farklı, ders adı aynı olsa bile saymayabiliyorlar. Hatta aynı üniversite olsa bile. Üsteki mesaja bakarak mühendislik için 3.sınıf imkansız 2.sınıf olabilir ama 1.sınıftan ders almak kaydıyla. Ayrıca ön lisans 1.sınıf 2.sınıf fark etmez DGS girebilirsin. Yerleşebilmen için mezun olacak konumda olman gerekli.

2 yılımız her türlü çöp oluyor yani hocam müh geçişte öyle mi? 😑

Yks öğrencisiyim bende hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı