DGS'de yerleşilirse YKS'de OBP kırılır mı?

çocukadam333

Centipat
Merhaba, bu yıl DGS ile bir üniversiteye yerleştiğimizde, sonraki yıl YKS girmemiz halinde YKS'deki ortaöğretim başarı puanımız yarıya düşürülür mü?

Yani DGS ile yerleşmek gelecek yıl YKS OBP'sini kırar mı? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
YKS OBP'sini etkilemez DGS sadexe senin üniversite diploma notunu baz alır

Merhaba, bu yıl DGS ile bir üniversiteye yerleştiğimizde, sonraki yıl YKS girmemiz halinde YKS'deki ortaöğretim başarı puanımız yarıya düşürülür mü?

Yani DGS ile yerleşmek gelecek yıl YKS OBP'sini kırar mı? Teşekkürler.
İkisinin hiç bir şekilde alakası yok eğer seneye DGS sınavına girersen onu etkileyecektir.
Lakin YKS kısmıyla şu anki yerleşmenin alakası yok.

Mesajı düzenleme yetkim yok onun için ek yapayım seneye gireceğiniz YKS sınavında OBP puanınız kırılmaz lakin Seneye Tekrar DGS sınavına girerseniz orada kırılma yaşarsınız.

İkisinin hiçbir şekilde alakası yok eğer seneye DGS sınavına girersen onu etkileyecektir.
Lakin YKS kısmıyla şu anki yerleşmenin alakası yok.

Mesajı düzenleme yetkim yok onun için ek yapayım seneye gireceğiniz YKS sınavında OBP puanınız kırılmaz lakin Seneye Tekrar DGS sınavına girerseniz orada kırılma yaşarsınız.

Teşekkürler cevap için. Varsayım ile mi konuşuyorsunuz yoksa tecrübeniz var mı acaba bu konuda hocam? Yönetmelikte dahi kesin cevap bulamadım.

Teşekkürler cevap için. Varsayım ile mi konuşuyorsunuz yoksa tecrübeniz var mı acaba bu konuda hocam? Yönetmelikte dahi kesin cevap bulamadım.
Daha önce bu konuyu 2022 YKS sınavına girip tercih yapıp mühendisliğe yerleşen daha sonrasında bölümden memnun olmayıp okulu dondurup 2023 YKS sınavına tekrar hazırlanan arkadaşım için araştırmıştım aynen söylediğim gibi 2023 YKS sınavında kırık OBP sıralamasını bayağı geri atmıştı sonraki sene ise OBP si düzeldi DGS içinde mantık aynı resmi yazı bulamasam da her yerde bununla ilgili yazı var.

Aslında sorduğunuz soru benim içinde geçerli bende bu sene DGS sınavına girdim ve tercih yaptım 3. sınıftan başlayacağım ve seneye YKS sınavına da gireceğim OBP puanım kırılmayacak.
@çocukadam333 aklınıza takılan bir yer varsa yardımcı olurum.

Son düzenleme:

Şöyleki aynı sınava bende girdim şu şekilde işliyor ilk olarak YKS yerleştirmeleri yapılıyor ardından DGS de bölğmde açıkta kalan kontenjanlar dolduruluyor genelde de DGS ile boş geçmiyor bölümler bu yüzden ikisi de birbirinden bağımsız sınavlar YKS senin lise diplomanı baz alır puanını yerleştiysen her seferinde %50'sini kırıyor. DGS de ise zaten 1 sefer yerleşiyorsun bir nevi çok fark eden bir şey olmuyor diploma notun kırılsa da kırılmasa da

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı