DGS'ye mi çalışılmalı yoksa tyt–ayt mi?

enesenes9232

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 2 yıllık açık öğretim aşçılık bölümünü okuyacağım. Okurken DGS ile gastronomi bölümüne geçmeyi hedefliyorum. Ancak araştırmalarıma göre DGS'ye giren kişi sayısı çok fazla ve kontenjanlar oldukça az. Bu nedenle bir yandan da tyt–ayt'ye hazırlanıp, gastronomiyi ikinci üniversite olarak mı okusam diye düşünüyorum. Sizce hangisi daha mantıklı olur? Ayrıca ne DGS ne de tyt–ayt konusunda hiçbir temelim yok. Sıfırdan başlayacağım. Bu yüzden her ders için nasıl bir yol izlemem gerektiğini, haftalık plan, ders çalışma sırası, kanal ve kaynak önerilerini rica ediyorum. YouTube'da bir kanal seçip onun videosunu takip ederek ilerlemek ve kitabını alarak video video çalışmak istiyorum. Bana yol gösterebilecek, öneri verebilecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer paragraf sorularını yapabiliyorsan DGS sözel puanı ile yerleşmek kolay. Neredeyse hiç konu çalışmana gerek yok. Cümlede anlam, paragrafta anlam ve sözel mantık var. Sadece sözel mantık çalışman gerekir. Sayısalda ise 1 net yapsan yeter.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı