Yazın AYT mi TYT mi çalışılmalı?

Türklerse Anadolu'ya da ne zaman girildiğini veya şehrinde zamanında hangi beyliğin kurulduğunu bilsinler bir zahmet. Ben hiçbir TYT sınavında direkt sultan reşat hangi yılda tahta çıktı gibi bir soru görmedim ve olamaz da zaten. Geneli yoruma dayalı sorular soruluyor TYT tarihte. Coğrafya için türklükle bir şey bağdaşlaştıramam. Ama Atatürk o kadar halkımız tarihini bilsin diye TDK'yı kurmuşlen çıkıp da siz ilk kurulan beylikleri biliyor musunuz, türklerin Anadolu'ya girişini biliyor musunuz demeniz saçma oluyor. Konu biraz amacından saptı o yüzden soruyu soran arkadaşada bir cevap vereyim tarihe çalışmana gerek yok eğer TÜRK'sen. Zaten tarih soruları okuduğunu anlayıp yorumlama yaptıran paragraf olacak.
TYT'nin zaten yoruma dayalı olduğunu belirtmiştim ama ben sizin herkes tarih biliyor sözünüze ithafen yazdım.

O söz benim değildi ama diyen kişiye de katılıyorum tarihini bilmek zorundasın.🤘🐺 𐱅𐰇𐰼𐰰.

Pardon hiç fark etmemişim.
Tarihi bilmek zorunda olup olmamak hakkında bir şey demedim hatta diyen kişi de tarihi bilmek hakkında bir zorunluluktan bahsetmemiş.
Sadece dışarıda ki herkes tarihini biliyor demesine atıfta bulunmuştum.
Tamam o zaman size sorayım.
Siz cumhuriyet dönemini (bunu biliyorsunuzdur çok uzakta değil yazılı kaynaklar fazla),Osmanlı zamanını, Osmanlı'dan önceki zamanları ne kadar biliyorsunuz, ne kadarlık bir bilgiye sahipsiniz?

Tarihini bilmek zorundasından tarihini tam anlamıyla bilmek ucundan kıyısından bilmemek gibi bir anlam çıkıyor.

Son düzenleme:
Pardon hiç fark etmemişim.
Tarihi bilmek zorunda olup olmamak hakkında bir şey demedim hatta diyen kişi de tarihi bilmek hakkında bir zorunluluktan bahsetmemiş.
Sadece dışarıda ki herkes tarihini biliyor demesine atıfta bulunmuştum.
Tamam o zaman size sorayım.
Siz cumhuriyet dönemini (bunu biliyorsunuzdur çok uzakta değil yazılı kaynaklar fazla),Osmanlı zamanını, Osmanlı'dan önceki zamanları ne kadar biliyorsunuz, ne kadarlık bir bilgiye sahipsiniz?

Tarihini bilmek zorundasından tarihini tam anlamıyla bilmek ucundan kıyısından bilmemek gibi bir anlam çıkıyor.
Ben tarih bölümü okuyorum diyeyim konuyu kapatalım. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı