TYT + AYT mi çalışılmalı TYT'den DGS'ye geçiş mi çalışılmalı?

Thezzerss

Hectopat
Daha fazla  
Şu an 12.sınıfa gidiyorum TYT netlerim Türkçe 20 civarı sosyal 7-8 mat 6-7 fen çözemiyorum ve AYT de hiçbir şey yapamıyorum. Geçen yıl normal derslerimiz yoktu hep meslek dersleriydi gitmek isteğim bölümde uçak gövde motor ve AYT gerekiyor bu haftadan itibaren tam çalışmaya başlayacağım ama kafama bir soru takıldı.

Bir tanıdığım bu sene sadece TYT'ye çalış DGS ile gövde motor bölümüne geçebileceğin bir bölüm seç 2 yıl sonra da DGS ile istediğin üniversiteye gidersin diyor. Mantıklı geldi sizce ne yapmalıyım? Şu andan itibaren başlarsam AYT+TYT biter mi hazirana kadar yoksa sadece TYT mi çalışmalıyım? Bu arada bu sene direkt istediğim okullara gidersem okul verdiği OBP dahil 40-50 civarı puan verecek ne yapmalıyım sizce?

Bende 12'yim elektrik okuyorum normalde bilgisayar mühendisliği okuyacaktım vazgeçtim TYT'den hazırlanıp mekatronik veya bilgisyar programcılığı okuyup DGS'ye gireceğim zaten 3 gün fabrikaya gidiyorum.

Bu tür dahiyane fikirlerim olduğu zaman dayım bana bir cümle söylerdi ve aydınlanırdım, "sülalenin en zekisi sen misin". Bu iş o kadar basit ve kolay olsa herkes yapardı. Millet deli mi de psikolojileri bozulana kadar TYT+AYT çalışıyor sence ?

Şu an 12.sınıfa gidiyorum TYT netlerim Türkçe 20 civarı sosyal 7-8 mat 6-7 fen çözemiyorum ve AYT de hiçbir şey yapamıyorum. Geçen yıl normal derslerimiz yoktu hep meslek dersleriydi gitmek isteğim bölümde uçak gövde motor ve AYT gerekiyor bu haftadan itibaren tam çalışmaya başlayacağım ama kafama bir soru takıldı.

Bir tanıdığım bu sene sadece TYT'ye çalış DGS ile gövde motor bölümüne geçebileceğin bir bölüm seç 2 yıl sonra da DGS ile istediğin üniversiteye gidersin diyor. Mantıklı geldi sizce ne yapmalıyım? Şu andan itibaren başlarsam AYT+TYT biter mi hazirana kadar yoksa sadece TYT mi çalışmalıyım? Bu arada bu sene direkt istediğim okullara gidersem okul verdiği OBP dahil 40-50 civarı puan verecek ne yapmalıyım sizce?

Kasmadan çalış zaten yaparsın çok basit AYT de TYT de.

Emin misiniz şu an başlasam AYT ve TYT'den iyi puan yapabileceğime zaman az diyor herkes Eskişehir üniversitesi ya da Kocaeli üniversitesine yapılabilir mi? Okulda olduğu için çok zamanım olmuyor 8-9 saat çalışamam 1 günde.

Merhaba. Uçak Gövde ve Motor Bakımı bölümünün DGS'deki taban sıralamalarına baktım:
1. Eskişehir Teknik Üniversitesi Uçak Gövde ve Motor Bakımı => Sayısal 1.373 sıralama.
2. Atılım Üniversitesi tam burslu (İngilizce) Uçak Gövde ve Motor Bakımı => Sayısal 4.626 sıralama.
3. Kocaeli Üniversitesi Uçak Gövde ve Motor Bakımı => Sayısal 4.762 sıralama.
4. Erciyes Üniversitesi Uçak Gövde ve Motor Bakımı => Sayısal 5.866 sıralama.
5. Kapadokya Üniversitesi tam burslu Uçak Gövde ve Motor Bakımı => Sayısal 5.955 sıralama.
6. Erciyes Üniversitesi (İÖ) Uçak Gövde ve Motor Bakımı => Sayısal 7.660 sıralama.
7. Selçuk Üniversitesi Uçak Gövde ve Motor Bakımı => Sayısal 9.148 sıralama.
8. Kapadokya Üniversitesi %25 burslu Uçak Gövde ve Motor Bakımı => Sayısal 30.925 sıralama.
9. Atılım Üniversitesi %25 burslu (İngilizce) Uçak Gövde ve Motor Bakımı => Sayısal 38.524 sıralama.

Rekabet diğer sayısal bölümlere göre daha az olduğu için 2 yıllık Uçak Teknolojisi bölümünden sonra DGS ile bu bölüme geçme şansınız var fakat 2-3 yıl sonra bu taban sıralamaların nasıl olacağını kimse bilemez. 2-3 sene önce Uçak Gövde ve Motor Bakımı bölümünü kazanmak bu seneye göre biraz daha kolaymış. Kontenjanlar ise bu bölümde daha stabil kalmış hatta Eskişehir Teknik Üniversitesi Uçak Gövde ve Motor Bakımı bölümü kontenjanını 2 kişiden 3 kişiye çıkarmış ve ona rağmen taban sıralaması geçen seneye göre yükselmiş.

Merhaba. Uçak gövde ve motor bakımı bölümünün DGS'deki taban sıralamalarına baktım:
1. Eskişehir Teknik Üniversitesi uçak gövde ve motor bakımı => sayısal 1.373 sıralama.
2. Atılım Üniversitesi tam burslu (İngilizce) uçak gövde ve motor bakımı => sayısal 4.626 sıralama.
3. Kocaeli Üniversitesi uçak gövde ve motor bakımı => sayısal 4.762 sıralama.
4. Erciyes Üniversitesi uçak gövde ve motor bakımı => sayısal 5.866 sıralama.
5. Kapadokya Üniversitesi tam burslu uçak gövde ve motor bakımı => sayısal 5.955 sıralama.
6. Erciyes Üniversitesi (IO) uçak gövde ve motor bakımı => sayısal 7.660 sıralama.
7. Selçuk Üniversitesi uçak gövde ve motor bakımı => sayısal 9.148 sıralama.
8. Kapadokya Üniversitesi %25 burslu uçak gövde ve motor bakımı => sayısal 30.925 sıralama.
9. Atılım Üniversitesi %25 burslu (İngilizce) uçak gövde ve motor bakımı => sayısal 38.524 sıralama.

Rekabet diğer sayısal bölümlere göre daha az olduğu için 2 yıllık uçak teknolojisi bölümünden sonra DGS ile bu bölüme geçme şansınız var fakat 2-3 yıl sonra bu taban sıralamaların nasıl olacağını kimse bilemez. 2-3 sene önce uçak gövde ve motor bakımı bölümünü kazanmak bu seneye göre biraz daha kolaymış. Kontenjanlar ise bu bölümde daha stabil kalmış hatta Eskişehir Teknik Üniversitesi uçak gövde ve motor bakımı bölümü kontenjanını 2 kişiden 3 kişiye çıkarmış ve ona rağmen taban sıralaması geçen seneye göre yükselmiş.

Anladım hocam peki bugunden sonra TYT+AYT'den iyi puan yapılabilir mi AYT neredeyse sıfırım TYT yide yukarıda yazmıştım.

Anladım hocam. Peki bugünden sonra TYT ve AYT'den iyi puan yapılabilir mi? AYT'de neredeyse sıfırım, TYT'yi de yukarıda yazmıştım.
Merhaba. TYT ve AYT'den iyi puan alabilirsiniz ama Eskişehir Teknik Üniversitesi Uçak Gövde ve Motor Bakımı bölümünü kazanmanız garanti değil ama Kocaeli Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi veya vakıf üniversitelerinde bu bölümü kazanma şansınız daha yüksek. TYT ve AYT'ye çalışmanızı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı