DHCP sunucularına erişilemiyor hatası

Kerem.01990

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık yarım saat önce oyun oynuyordum ve ping sorunu olmaması için modem arayüzünden Mac filtrelemesi özelliğini kullanıyordum, oyun oynamam bitince filtrelemeyi kaldırmak istedim başta beceremedim (ilk defa kullandığım için pek anlamış değilim henüz) nedense hala bağlı cihazlar kısmına gelmiyordu Mac filtrelemesinde kullandığım cihaz, ben de işte kara listeden beyaz listeye alma tarzında tehlikeli olabilecek bir şey yapmadım(sanırsam), fakat beyaz listeye alıp uygulaya bastığım anda internete erişimim kesildi. Bağlanamıyorum başlıkta belirttiğim hatayı veriyor sorun tanımlama kısmında, aynı şekil telefonumda da Wi-Fi kullanamıyorum orada da IP alınamadı hatası veriyor ve şifre doğru olmasına rağmen hatalı şifre diyor, telefon üzerinden modem arayüzüne gireyim desem ona da giremiyorum yüklenmiyor sayfa.

Ne yapacağım nasıl çözerim modemi kapat aç yaptım aynı şekil telefon ve bilgisayarı da, ağ ayarlarını sıfırlama seçeneğini denedim, CMD üzerinden Microsoft'un kendi sitesinde çözüm için bulunan 2-3 adet kodu denedim. Yani internet bağlantısını kesecek ne yapmış olabilirim anlamadım.

Dosya Ekleri

• 1724548423542.png
    1724548423542.png
    152,3 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleyen: Moderatör:
Modem ayarlarından kaynaklanıyor, bir ethernet kablosu varsa onunla modem arayüzüne erişebilirsiniz. Eğer yok ise modemin bir fabrika ayarlarına sıfırlama butonu ya da deliği vardır, modele göre onu araştırıp oradan sıfırlayabilirsiniz.

MAC filtreleme eskide kaldı, çünkü yeni cihazlar her yeni bağlanışında yeni MAC adresi alabiliyor (eğer ayarlardan kapatmazsanız). ev interneti için basit şifreleme yeterli; mac kopyalamak da çok zor bir işlem değil 1 dakikalık.

Modem ayarlarından kaynaklanıyor, bir Ethernet kablosu varsa onunla modem arayüzüne erişebilirsiniz. Eğer yok ise modemin bir fabrika ayarlarına sıfırlama butonu ya da deliği vardır, modele göre onu araştırıp oradan sıfırlayabilirsiniz.

Mac filtreleme eskide kaldı, çünkü yeni cihazlar her yeni bağlanışında yeni MAC adresi alabiliyor (eğer ayarlardan kapatmazsanız). Ev interneti için basit şifreleme yeterli; Mac kopyalamak da çok zor bir işlem değil 1 dakikalık.

Bilgisayari Ethernet ile kullanıyorum zaten hocam fakat internet olmasina rağmen yok diyor, başlıkta dediğim sorunu veriyor.

Bir de eğer fabrika ayarlarina getirdikten sonra ayar falan yapmama gerek var midir? Konularin birinde öyle diyordu.

Hocam modemi resetledim halen internet yok. "İnternet bağlantısı yok-yalnızca yerel ağa Bağlı." Diyor sorun tanımlama kısmında.

Hocam modemi resetledim halen internet yok. "İnternet bağlantısı yok-yalnızca yerel ağa Bağlı." Diyor sorun tanımlama kısmında.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı