DHT, Eş Değişimi ve Yerel Eş Bulma Ne İşe Yarar?

Abdulbaki.varli

Kilopat
Katılım
23 Mayıs 2014
Mesajlar
75
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran Görüntüsü (92)_LI.jpg


Torrent'te yer alan DHT, Eş Değişimi ve Yerel Eş Bulma özellikleri ne işe yarıyor? Bunları nasıl açabilirim? İzin Verildi konumuna getirebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ldp'yi (yerel eş bulma) etkinleştir - protokol, BitTorrent dosya değişim sistemi için bir uzantıdır. BitTorrent eşlerinin algılanmasını ve böylece ısp kanalından geçen trafiğin azaltılmasını ve yerel alan ağı (lan) bant genişliğinin kullanımını en üst düzeye çıkarmayı mümkün kılar.

dht'yi (dağıtılmış karma tablosu) etkinleştir - protokol, BitTorrent istemcilerinin bir izleyici kullanmadan birbirlerini bulmalarına izin verir, izleyicinin erişilemediği dönemlerde katılımcıları desteklemek için izleyicideki yükü azaltmayı sağlar.
Dht, izleyici olmadan dağıtım sağlar.

Önemli not! Keenetic, daha fazla kaynağını etkileyebilecek olan DHT ile kullanacaktır.

utp'yi etkinleştir - protokol, veri alışverişinin TCP protokolünden daha hızlı olduğu UDP protokolü üzerinden çalıştığı için daha hızlı indirmeler sağlar.

Önemli not! Keenetic, daha fazla kaynağını üretkenliğini etkileyebilecek olan ΜTP ile kullanacaktır.

eş değişimini (peX) etkinleştir - üye listelerini değiştirmek için BitTorrent protokolünün uzantısı.

Kaynak
 
Peer ve peerer : Dosyayı indiren ve aynı zamanda bunu paylaşan kişilerdir. BT`ye asıl hız kazandıran bunların paylaşması ve birbirleri ile dosya alışverişi yapmasıdır.

Tracker : Torrentin bağlandığı basit bir sunucudur. Torrenti çeken peerler trackera dosya hakkında bilgi gönderirler , diğer peerler ise trackera bağlanarak kimse hangi dosyanın hangi parçalarının olduğunu öğrenirler. Tracker üzerinden kesinlikle dosya transferi gerçekleşmez sadece kaynak paylaşılır. Kim ne kadar dosya çekti ve ne kadar yükledi gibi istatistik bilgilerinide barındırabilir.

DHT : Distributed Hash Table peerler arası kaynak paylaşımı diye özetleyebileceğimiz bir özelliktir. Trackerdan bağımsız kaynak bulma işini üstlenir. Private (özel) trackerlarda kullanılmaması gerekmektedir.
Bu yazıyı bir torrent sitesinden aldım. Kaynakçayı Sosyal kuralları gereği gösteremiyorum.
 

Geri
Yukarı