Diablo IV neden izometrik?

Katılım
4 Aralık 2014
Mesajlar
880
Makaleler
9
Çözümler
1
Arkadaşlar bilmediğimden ve genç olduğumdan soruyorum. O kadar teknoloji gelişti ve Bethesda, CDPR,Square,Atlus,From Software RYO'ları var ve hepsi modernleşmiş 3 boyutlu iken bu oyun niye izometrik? Ne anlamı var bunun oyun tasarımına ne etkisi var? Diablo farkı ne ki?
 
Diablo'nun kamera biçimi biraz gelenek hale geldi. Sevildiği için de devam ediyor. Karaktere 360 derece hakim olabiliyorsun. Eskiden 90'larda oyunlardaki teknolojiler çok uzağı render edemediği için de bu kamera tekniği kullanılırdı. Mesele TPS kamera açısı olan Silent Hill 1'i örnek gösterebiliriz. Uzağı render edemediği için karakterin 2 metre ötesine sis perdesi eklendi. Bu da oyunun atmosferini ekstra güçlendirdi. Şu zamanda Diablo istese yapar ama o da Diablo gibi olmaz.
 
Bir oyunun izometrik olması teknolojik açıdan geri kaldığı için ya da firmanın basitliği yüzünden değildir. Bir tercihtir, o oyun türü için de aslında en ideal olanı odur. Onun yapısını değiştirirsen artık başka bir oyun olur.

Diğer oyunlarda değişim olması bunda ya da başkasında da olmalı anlamına gelmez. Bazı oyun türleri fazla değişimleri kaldırmaz. Her oyunu kendi bünyesinde değerlendirmek gerekir.
 
Konu açılalı bayağı olmuş ama denk gelmişken yazayım dedim. İzometrik açının gelişmişlik ya da gelişmemişlikle alakası yok. İzometrik kamera açısı başlı başına bir oyun stili. Modernleşme ile kamera açısının nasıl bir bağı olabilir ki?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı