Çözüldü Dierya DK61E Windows ve Alt tuşu yer değiştirmiş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tvfxn

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RYZEN 5 5600 | GIGABYTE B450M S2H | XPG 8x2 3000 MHz | ZOTAC RTX 3060 | 500 GB SSD | 1 TB HDD
Bugün siparişini teslim aldığım Dierya DK61E klavyemi bilgisayara takıp test ettiğimde Windows ve Alt tuşunun yerlerinin değiştiğini fark ettim. Alt tuşu Windows, Windows tuşu Alt görevi görüyor. Bunun bir çözümü var mıdır?

Çözüm
Windows tuşu Spacebar'ın 2 solunda zaten. Sorun şu: Mesela Windows kilidini açacakken FN + Windows yapmam gerekiyor. FN + Windows yapınca Windows tuşunun ledi kırmızı yanıyor (Windows kilidinin açık olduğunu göstermek için). Yani ben Alt tuşuyla Windows tuşunun yerini değiştirsem bile, yazılımsal olarak, FN + Windows kombinasyonunu yaptığımda Alt tuşunun altındaki led kırmızı yanacak. Anlatabildim mi bilmiyorum.

Sorunu klavyenin kullanma kılavuzuna bakarken buldum, sorun şu:
Klavyenin MAC ve WIN olmak üzere iki adet modu varmış. Bazı klavyelerde bu switch şeklinde, bazı klavyelerde de (bu klavyede olduğu gibi) FN tuşuyla senkronize bir tuş kombinasyonuyla yapılıyormuş.
MAC modu için tuş kombinasyonu: FN + V
WIN
modu için tuş kombinasyonu: FN + B
Windows tuşu Spacebar'ın 2 solunda zaten. Sorun şu: Mesela Windows kilidini açacakken FN + Windows yapmam gerekiyor. FN + Windows yapınca Windows tuşunun ledi kırmızı yanıyor (Windows kilidinin açık olduğunu göstermek için). Yani ben Alt tuşuyla Windows tuşunun yerini değiştirsem bile, yazılımsal olarak, FN + Windows kombinasyonunu yaptığımda Alt tuşunun altındaki led kırmızı yanacak. Anlatabildim mi bilmiyorum.

Sorunu klavyenin kullanma kılavuzuna bakarken buldum, sorun şu:
Klavyenin MAC ve WIN olmak üzere iki adet modu varmış. Bazı klavyelerde bu switch şeklinde, bazı klavyelerde de (bu klavyede olduğu gibi) FN tuşuyla senkronize bir tuş kombinasyonuyla yapılıyormuş.
MAC modu için tuş kombinasyonu: FN + V
WIN
modu için tuş kombinasyonu: FN + B

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı