İnceleme Dierya x TMKB T68se Mekanik Klavye

İyi forumlar, bugün yaklaşık 8 aydır kullandığım T68se'yi inceleyeceğiz.

2b5f2c17-8042-4ff5-b79c-f710df8ba3a8.jpg

Fiyat ve Kargo​

Klavye yukarıdaki linkten güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz. Ben 8 ay önce vergi dahil 600TL gibi bir fiyata almıştım. Prime üyesi olduğum icin ekstradan kargo ücreti ödemedim. Eğer şu an satın alırsanız, kargo ve vergi dahil 1185TL ödüyorsunuz. Eğer Prime üyesiyseniz kargo ücretsiz oluyor ve fiyat 997TL'ye düşüyor, o yüzden Prime ile birlikte satın almanızı öneririm. Ben satın aldığımda "Kolay Gelsin" adlı kargo firmasıyla tam 7 günde sıkıntısız bir şekilde elime ulaşmıştı. Ürün yurt dışından geliyor ancak kargo konusunda kafanızda herhangi bir soru işareti olmasın, Amazon bu işi sıkıntısız ve hızlı bir şekilde hallediyor.

Kutu Tasarımı ve Kutu İçeriği​

Ürünün sade bir kutusu var, pek bir olayı yok. Kutu icerisinden klavyenin kendisi, 1.5 metre uzunluğunda Type C - Type A kablo, keycap cıkartma aparatı ve kullanma kılavuzu cıkıyor.

WhatsApp Image 2024-07-08 at 15.22.57.jpeg

Ölcüler​

Ürün 10.5cm uzunluğunda, 32cm genişliğinde ve 3.5cm kalınlığında. Ağırlığı ise 750 gram. 68 tuşa sahip ve oldukca kompakt bir yapıya sahip, masada cok az yer kaplıyor.

Switchler, Keycapler ve Ses Testi​

00d2318d-75a6-4f16-858f-6191a084c8a0.jpg

Ürün Red, Brown, Blue ve Quiet Red Switch secenekleri ile geliyor, aralarında fiyat farkı var. Ben Red Switch olanını tercih ettin. Switchler ne yazık ki hotswap değil, bunu bir eksi olarak sayabiliriz. Switchler TMKB'nin kendi üretimi, bu noktada markanın adı pek duyulmadığı icin kafanızda soru işaretleri olabilir ancak TMKB, özellikle Snowfox 61 modeli ile büyük popülerliğe ulaşmış Kemove'nin bir alt markası. Ürünün garantisini de Kemove sağlıyor. Yani marka olarak ürünün sağlam olduğunu söyleyebiliriz.

Switch kalitesine gelecek olursak, klavyeye kullanmaya başladığım ilk anda switchlerden aldığım hissiyat daha önce kullanma fırsatı bulduğum Gateron Red Switchleri hatırlattı ki bu iyi bir şey. Genel olarak switchlerin hissiyatı, kalitesi ve yumuşaklığı beni fazlasıyla tatmin etti. Switchler her ne kadar stok olsa da, sanki birkaç basit mod yapılmış gibi hafif thock bir ses cıkardığını söyleyebilirim. Ses testini aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Üründe ABS plastik keycapler kullanılmış. Berbat değil ama çok da iyi değil, kabul edilebilir seviyede.

Aydınlatma​

Üründe sadece buz mavisi rengine sahip ancak 19 farklı aydınlatma seçeneği var. Her aydınlatma modunda hızı ve parlaklığı 5 kademeli olarak değiştirebiliyorsunuz. RGB hastasıysanız bu sizin için bir eksi olabilir ama benim gibi sade aydınlatmalardan hoşlanıyorsanız sorun olmayacaktır.

Ayrıca ürünün herhangi bir yazılımı bulunmuyor, yazılıma ihtiyaç duyacak kadar çeşitli özelliklere sahip bir klavye de değil zaten.

Sonuç olarak baktığımızda; T68se benim satın aldığım dönemde fiyatıyla rakipsiz sayılabilecek bir klavyeyken şu an fiyatının artması sebebiyle rakipleri olan bir klavye haline geldi. Yine de genel olarak kaliteli olduğu için, özellikle switch anlamında bence fiyatının üstünde bir performansa sahip olduğu için bu fiyata alınabilecek bir klavye olduğunu düşünüyorum ve sizlere rahatlıkla öneriyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim, sorunuz olursa sorabilirsiniz.
1720443965501.png

RGB aydınlatma ve hotswap olsaydı keşke. Benim takıldığım tek konu bu. 10 aydır kullanıyorum. Aliexpress'ten Z94 aldım bakalım, sıkıntısız gelirse ona geçiş yapacağım. Her ne kadar küçük klavye güzel olsa da F tuşlarının olmaması beni bazı oyunlarda sıkıntıya sokuyor.

RGB aydınlatma ve hotswap olsaydı keşke. Benim takıldığım tek konu bu. 10 aydır kullanıyorum. Aliexpress'ten Z94 aldım bakalım, sıkıntısız gelirse ona geçiş yapacağım. Her ne kadar küçük klavye güzel olsa da F tuşlarının olmaması beni bazı oyunlarda sıkıntıya sokuyor.
Ben laptoptan oynadığım için F tuşları lazım olduğunda ulaşmam daha kolay oluyor ama gerçekten bazen sıkıntı olabiliyor. O yüzden 75 tuşlu klavyeler daha mantıklı gelmeye başladı. Z94 de mantıklı bir tercih olmuş bu arada.

Ben laptoptan oynadığım için F tuşları lazım olduğunda ulaşmam daha kolay oluyor ama gerçekten bazen sıkıntı olabiliyor. O yüzden 75 tuşlu klavyeler daha mantıklı gelmeye başladı. Z94 de mantıklı bir tercih olmuş bu arada.
Evet. Ben de o zamanlar aslında 75 tuşlu olanlardan almak istiyordum ama bunun fiyatına doğru düzgün bir model yoktu hiç. Bari yön tuşlu bir model alayım dedim, bunu tercih ettim. Kalite olarak güzel bence. Tuş sesleri falan hoş.

Dk61SE mi daha iyi yoksa T68SE mi?

Bir de klavye alışık olunandan biraz kalın gibi duruyor o yönden rahatsızlık veriyor mu?
DK61 biraz daha popüler bir klavye ama aralarında ciddi kalite farkı olduğunu sanmıyorum.

Kalın olmasıyla ilgili herhangi bir problem yaşamadım ben.

Klavyeyi kullanıyor musunuz memnun musunuz? Benim kullandığım klavyede tuşlar çift basıyor ya da algılamıyor takılıyor.

Kuzenim kullanıyordu memnundu hocam. Ben Z686 kullanıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı