Diğer insanların hayatını kıskanıyorum

Hocam aynı durum bende de var, boş verin gitsin, zaten çoğu yarın bir gün belki de sizi kıskanacaklar, boş verin gitsin.
 
Dünyaya bir kere geliyoruz ama istediğimiz gibi yaşayamıyoruz, bizim gibiler ölmek için gün sayıyor işte. Bırak boş ver, her şey boş ölüp gideceğiz. Ben artık umursamıyorum, gebereyim de kurtulayım.
Kıskandığın hayatlara ulaşabilmek için yapabileceğin tek şey ders çalışmak, hedefler koymak ve projeler üretmeye çalışmaktır bence. İyi bir üniversite hedefin olmalı. Maalesef güzel bir işe girene kadar kıskanmaya devam edeceksin. Ben de kıskancımdır. Bunu demeyi hiç sevmem ama şu an ulaşamadığın hayatlara ulaşabilmek için yapabileceğin tek şey ders çalışmak.
Günlük 80 liraya çalıştığımız bir ülkede hedef koymak, proje üretmek vs aptallıktan başka bir şey değil, hiçbir kazancımız olmayacak, hedeflerimize uzağız, istediğimiz şeyi istemediğimiz zaman kazansak ne olacak ? Seneler sürecek, hevesimiz kırılacak, kaybolan zamanımız geri gelmeyecek.
 
Son düzenleme:
Nereye baksam lüks yaşam içinde olan insanlar. 20 bin laptop önerisi isteyenler. Arkadaş ortamım da zengin, param yetmez diye onlarla gezemiyorum. Babam yok amacım kendimi acındırmak değil. 15 yaşındayım ne yapmalıyım?

Bende kötü denilecek bir hayatta yaşadığımı düşünüyorum ama kimsenin hayatını da kıskanmadım ne yapmalıyım demişsin cevap net çalışacaksın yarın yokmuşcasına fakirlikten fukaralıktan kurtulacaksın.
 
Bende seninle aynı yaşa geldim sayılırım benim de çoğu şeyim yok aslında ailemin durumu iyi fakat almıyorlar televizyon var onu izle diyorlar demek istediğim daha yaş erken insanların neyi olup olmadığına bakma bunun 20-25 yaşı var Allah izin verirse güzel bir mesleğimiz olur o zaman alınır telefon, bilgisayar dediğin nedir yav imkansız değil ya.
Arkadaşlarınla onlar zengin diye gezmek istemeyip utanıyorsan bir otur düşün sorgula arkadaşlığını zira onlar gerçek arkadaşın değildir.
 
Kıskançlık yani haset insana zarar verir. Hem fakirliğin artar hem de iç huzurun kalmaz. Kıskanmak yerine gıpta edebilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı