Dijital multimetre önerisi

• Konuyu başlatan 485936
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 777
Teşekkür ederim hocam uyarınız için. Ben ne kadar şey varsa hepsini tüm ayarlarda ölçüyordum. Teşekkür ederim :D.

Neresine tam olarak hocam fotoğraf var mı?
Evet kırıldı havya ile eritip yapıştırdım :)

Hayırlı uğurlu olsun elektrik çarpmadan kullanışlı günler :)
İşte bir prob kopma vakası daha! Fotoğrafta gösterdiğim yerlere az miktar elektrik bandı çekerseniz probunuzun kopması zorlaşacaktır. Eğer elinizde ısıyla daralan makaron var ise o çok daha pratik ve görüntüyü bozmayacağı için onu yapmanızı tavsiye ederim.
WhatsApp Görsel 2025-01-09 saat 22.47.22_a9d6e401.jpg WhatsApp Görsel 2025-01-09 saat 22.47.23_76ed4efe.jpg

Bu problarda normal böyle şeyler ben kaç defa aldım kırdım. En kalitelisi fluke probları ve ölçü aletleri, ucundaki iğnesi yamuluyor gene de kırılmıyor.

Aklımda bir fikir var aslında ben araç da sensör falan kontrolş ediyorum prob kablosu kısa kalıyor prop iğnesiyle erkek soketi normel LED kablosu dediğimiz ikili kabloya lehimlesem 1.5-2m kablo yapsam olur mu?

Aklımda bir fikir var aslında ben araç da sensör falan kontrolş ediyorum prob kablosu kısa kalıyor prop iğnesiyle erkek soketi normel LED kablosu dediğimiz ikili kabloya lehimlesem 1.5-2m kablo yapsam olur mu?

Olabilir hocam. Bende eskiden normal prob iğnesi kalın oluyor diye direnç bacağını kesip proba lehimliyordum. Böylelikle smd parçaları daha iyi ve daha kolay ölçüm yapabiliyordum.

Eki Görüntüle 2392788

Tam olarak bu nokta kırıldı.
Olabilir hocam. Bende eskiden normal prob iğnesi kalın oluyor diye direnç bacağını kesip proba lehimliyordum. Böylelikle smd parçaları daha iyi ve daha kolay ölçüm yapabiliyordum.
Hocalarım bir şey soracağım. Benim aldığım DT-830D multimetresini seri bağlı devrede ampermetreyi ölçebilirken paralel bağlı devrede voltmetreyi ölçebilir değil mi? İkisini de ölçer mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı