Dil bilmeden programlama öğrenilebilir mi?

J.TELLER

Centipat
Merhaba,Yaz tatilinde can sıkıntısından programlama öğrenmeye karar verdim ama İngilizcemin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Sizin tavsiyeleriniz nedir? Dil bilmeden de programlama öğrenilebilir mi?

Kodlar kendi kendine gökten zembille inmeyecek sanırım.
"Programlama" kelimesi ne demek? Bir robota yemek vererek çalışmasını beklemek gibi bir şey dediğiniz.

Soruyu daha anlamlı kılalım, İngilizce bilmeden İngilizce şarkı söylenebilir mi?
Cevap evet lakin bir fark var ki herkesin bildiği.
Çok benzer bir durum. Ne yaptığını tam olarak anlamadan, ne söylediğini tam olarak bilmeden, oldu mu? - oldu. Gibi.

Merhaba,Yaz tatilinde can sıkıntısından programlama öğrenmeye karar verdim ama İngilizcemin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Sizin tavsiyeleriniz nedir? Dil bilmeden de programlama öğrenilebilir mi?
Hocam programlama için artık sadece İngilizce yeterli olacak gibi. O yüzden en kötü İngilizce öğrenmek lazımdır zaten.

Dil bilmeden öğrenmek tabii mümkün. Bir sürü Türkçe kurs var. Kaliteleri tartışılır, bir yerden sonra dile illaki ihtiyacınız olacak. Ama şunu söylemem gerek eğer yazılım üzerine kariyer yapmayacaksanız bu işe girmenin manası yok çünkü dışarıdan bakıldığı gibi basit bir iş değil. Örneğin iş sadece C# öğrenmek ile bitmiyor. Bunun Framework tarafı var sallıyorum database tarafı var yani anlayacağın var da var. Tabii bunlar benim düşüncelerim yine de hevesinden dolayı bir açıp bakabilirsin. Udemy'de kurslar var hangi dili öğrenmek istiyorsan forumda onun için illaki bir kurs önerisi konusu açılmıştır. Belki de ilgini çeker ve bu alana yönelirsin.

Son olarak böyle bir site var. Dilleri veya rolleri nasıl öğreneceğini görmek için bir yol haritası sitesi. Buradan da aslında yazılımın ne kadar meşakkatli bir iş olduğunu az buz gözlemleyebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı