Dil bölümü öğrencisi AYT'ye girip tercih yapabilir mi?

arda.wqqp

Centipat
Daha fazla  
Ben İngilizce dersimin diğer derslere göre daha baskın derecede iyi olması ve sevdiğim için dil bölümünü seçtim ama bildiğim kadarıyla 2 meslek hakkım var, tercümanlık ve öğretmenlik. Başka bir meslek şansım var mıdır ve AYT'ye giremeyeceğim için diyelim 12. sınıf sonu girdim sınava ama puanım istediğim gibi gelmedi ve mezuna kaldım dilden de denemek istemiyorum bu durumda YDT yerine AYT girip sayısal, eşit ağırlık vb. ile seçilen mesleklerden seçebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, yapabilirsin.

Mantıklı olur mu sence peki ben mesela tercümanlık istiyorum ama tutmazsa 2. meslek olarak yazılım müh. Ya da bilgisayar müh. Var aklımda yazılım konusunda az çok bilgim var bilgisayar kısmında da donanım olarak bilgim var ama matematik sadece haftada 2 ders olduğu ve 9 10. sınıf matematiği olduğu için yapabilir miyim sence?

Ben İngilizce dersimin diğer derslere göre daha baskın derecede iyi olması ve sevdiğim için dil bölümünü seçtim ama bildiğim kadarıyla 2 meslek hakkım var, tercümanlık ve öğretmenlik. Başka bir meslek şansım var mıdır ve AYT'ye giremeyeceğim için diyelim 12. sınıf sonu girdim sınava ama puanım istediğim gibi gelmedi ve mezuna kaldım dilden de denemek istemiyorum bu durumda YDT yerine AYT girip sayısal, eşit ağırlık vb. ile seçilen mesleklerden seçebilir miyim?
Evet.

Size tek zorluk çıkaracak yanı 11 ve 12. sınıfya işlenen alan dersleri olacaktır. Eğer böyle bir planınız var ise şimdiden oturun ve çalışmaya başlayın.

Evet.

Size tek zorluk çıkaracak yanı 11 ve 12. sınıfya işlenen alan dersleri olacaktır. Eğer böyle bir planınız var ise şimdiden oturun ve çalışmaya başlayın.

Planım yok sadece olmazsa son çare olarak bunu düşündüm ben dilden devam etmeyi planlıyorum.

O halde dil odaklı devam edin. AYT kısmı için isteseniz istemeseniz de iyi bir b planı için en az bi' 6 ay emek vermeniz gerekiyor. Şimdiden başarılar.

Teşekkür ederim sağ olun zaten olmazsa mezuna kaldığım sene Full AYT çalışırım yanına ek olarak da TYT eklerim. Ama olacağını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı