Dil bölümü okunur mu?

emrebakkal

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bu sene YKS öğrencisiyim ve biliyorsunuz ki YKS'ye epey az kaldı. Bu sene mezuna bırakacağım gibi duruyor. Yaklaşık 1 sene oldu ama hala daha bir bölüm/hedef belirleyemedim kendime. Küçüklükten beri okulda ve eğitimde ilgimi çeken tek şey dil ve edebiyat dersleri oldu. TYT denemelerinde edebiyatta ortalama 33 34 net yapıyorum. İngilizcem gerçekten iyi bir seviyede. Meslek lisesindeyken yazılı ve sözlü mülakat kazanarak 2 haftalık Erasmus+ deneyimim oldu. Almanca ve İspanyolca gibi diğer dillerde de konuşup anlaşabiliyorum. Bu verdiklerime dayanarak sizlere bir soru sormak istiyorum gerek kendim gerek benim gibi diğer dostlar için. Sizce İngiliz dili ve edebiyatı gibi veya farklı dillerle alakalı dil bölümü üstüne lisans eğitimi tamamlasak (seneye YDT'den girip) iş imkanları ve olanakları var mıdır? Yapay zekanın bitireceği dallardan birimidir? Yoksa global şirketlerde pazarlama vs. gibi işlerde görev alabilir miyiz? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şahsen çok iyi bir üniversite de okunmadıktan sonra koç Boğaziçi İTÜ sabancı çok bir esprisinin olduğunu düşünmüyorum dostum ama içinden geleni okumakda senin için güzel olur.

Vallahi genelde dil önerirler.
Eğer kimya fizik matematik yapabiliyorsan sayısal alanda ilerle.
Ama hocalar genelde dil söylerler çünkü ekmek kapısı daha fazla.
Hani sözelde iş bulmak zor. Ama yine bir yerlere gelebilmek için matematik yapman lazım sanırım TYT.

Pazarlama vs gibi işlerde tabiki görev alınabilir ama sadece bölüm okumak yetmez kendinizi o alanlarda da geliştirmeniz lazım. Yoksa sadece herhangi bir bölümünden mezun olmak sadece dil yeterliliği olarak anlaşıldığı için çok yavan kalıyor işe alımlarda, istediğiniz kadar uzman olun. Ek olarak ben artık şahsen dil okunacaksa mütercim tercümanlık tavsiye ederim onun için de sayısalda çözmeniz gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı